Jak zrobić аджику z chrzanem

Аджика z chrzanem – to ostra przyprawa, stosowana jako dodatek do wielu potraw. Na jej przygotowanie trwa dość dużo czasu, ale osiągnięty wynik jest warte. Z domowej аджикой w smaku nie dorówna żaden, nawet najdroższy, ketchup.

Jak zrobić аджику z chrzanem

Trzeba

    • 3 kg pomidorów;
    • cukier
    • sól
    • przyprawy;
    • 1 kg papryki bułgarskiej;
    • zieleń;
    • główka czosnku;
    • korzeń chrzanu.

Instrukcja

1
Przed tym jak zrobić аджику z chrzanem, przygotuj oryginalne produkty. Dla niej można użyć pomidorów w każdym stanie. Często przygotowanie аджики pomaga uratować resztki plonów, już nie nadającego się do innych rodzajów консерваций.
2
Wyciąć szypułki u pomidorów i zabierzcie подпорченные części. Posiekać pomidory na kilka dużych ząbków.
3
Oczyścić z nasion paprykę, pokroić go na kawałki.
4
Złóż pomidory i pieprz w garnku i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez godzinę. Wskazane jest, aby nie używać pojemników z aluminium, tak jak pomidory utleniają metal, co sprawia, że danie nie jest bardzo przydatne.
5
Po tym wipe powstałą masę przez drobne sito, aby była delikatna i jednorodna masa bez skórki i nasion.
6
Ponownie wlać powstałą mieszankę do garnka i уваривайте do gęstości, okresowo mieszając. To zajmie kilka godzin. Jeśli nie ma czasu, można osiągnąć gęstości, dodając koncentrat skrobia.
7
Gdy pożądana konsystencja będzie osiągnięty, dodaj do аджике sól, cukier, posiekany czosnek, kolendra i pieprz прокрученный w maszynce do mielenia mięsa. Przyprawy, sól i chrzan biorą w dowolnych proporcjach, ponieważ to właśnie od ich ilości i zależy ostrość аджики.
8
Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i chochla w pre-sterylizowane banki, закатав ich жестяными osłonami.
Należy zwrócić uwagę
Przepis аджики z chrzanem w każdej rodzinie swój, ale wszystkie je łączy niezbywalne obecność tego elementu stanowiącego, jak chrzan. To właśnie on daje sposób niepowtarzalny, ostry smak, dobrze harmonizuje z daniami mięsnymi. Sterylizowane i закатанная hermetycznie аджика będzie łatwo być przechowywane aż do następnego sezonu warzyw.

Porada
Aby nie wdychać pary podczas cięcia, kurwa, załóż z góry maszynki do mięsa i na jej podstawie dwie plastikowe torby, zabezpieczając je zwykłymi gumkami. W tym przypadku wszystkie soki, kurwa, pozostaną w pe, nie przedostając się do atmosfery i nie powodując łzy gospodyni.

logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.