Jak gotować mrożone miód

Miód – grzyby z żółto-pomarańczowej paznokci, rosną na pniach i pniach drzew. Grzyby te istnieją w czasie zbiórki, jest miód letnie, jesienne i zimowe. Ale wszystkie one nadają się do gotowania, solenia i suszenia.

Jak gotować mrożone miód

Trzeba

    • Do zupy z mrożonych grzybów:
    • 3-4 litry wody;
    • 300-400 g mrożonych grzybów;
    • 300-400 g filetu wołowego boczku;
    • 2 cebule;
    • 2 marchewki;
    • 300-400 g ziemniaków;
    • papryka słodka
    • śmietana
    • sól.
    • Dla grzybowy, zupa-makaron z опятами:
    • 0,5 kg mrożonych grzybów;
    • 2-2.5 l wody;
    • sól;
    • 0.5 szklanki (makaronu) ryżowych;
    • 1 marchew;
    • 1 cebula;
    • 1 pomidor.

Instrukcja

1
Zupa z mrożonych опятПоложите mrożone miód w garnku, zalać 1 litrem zimnej wody, postawić na średnim ogniu, doprowadzić do wrzenia, na powierzchni powinna pojawić się piana, проварите 15 minut, odcedzić i opłukać grzyby w zimnej wodzie.
2
Włóż je ponownie do garnka, zalać 1 litrem zimnej wody, подсолите i gotować 40-60 minut do miękkości. Wyjąć ugotowane grzyby łyżką cedzakową z wody.
3
Umyć говяжью żeberka w bieżącej zimnej wodzie, pokroić na 4-6 takich samych kawałków. Umieścić w rondlu, zalać 1,5-2 litrami zimnej wody, posolić i gotować 40 minut na średnim ogniu. Pamiętaj, aby zdjąć pianę.
4
Umyj, oczyść ziemniaki, pokroić w drobną kostkę, dodać do mięsa, gotować jeszcze 15-20 minut. Umyj, oczyść 2 cebule 2 marchewki, drobno покрошите cebulę obrać, zetrzeć marchew na tarce, rozgrzej na patelni 1-2 łyżki oleju, podsmażyć cebulę i marchew na złoty kolor.
5
Dodaj do zupy морковно-луковую зажарку, grzyby, słodką paprykę, gotować jeszcze 5-10 minut, zdjąć z ognia. Podaj z koperkiem i śmietaną.
6
Zupa grzybowa z makaronem z опятами układ scalony z grzybów zbędny lód, umieścić w garnku, zalać zimną wodą na 2-3 palce, postaw na małym ogniu i poczekaj, aż woda się zagotuje. Pamiętaj, aby zdjąć z powierzchni zupy pianę, doprawić solą, dodać liść laurowy, jeśli chcesz pieprzem. Gotować jeszcze 30 min..
7
Umyć, oczyścić, drobno posiekać główkę cebuli, rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, podsmażyć cebulę na złoty kolor. Przygotuj marchew obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli, pomidor umyć, wyciąć miejsce mocowania „ogona”, oparzenie i zdjąć skórki, pokroić w drobną kostkę, dodaj na patelnię z cebulą i marchewką. Zgaście 15-20 minut pod przykryciem.
8
Przełożyć зажарку w garnku z вареными опятами, dodaj makaron z pszenicy durum i gotować jeszcze 10-15 min..
logo
Article Categories:
Przepisy kulinarne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *