Jak przygotować kotlety z kapusty

Ciebie lub twojego bliskiego ochotę na kotlety, a w lodówce nie ma ani mięsa, ani ryb? Przygotować kotlety z kapusty! Jest to bardzo przydatna i bardzo smaczne danie, wszystko inne, całkiem nie jest trudno przygotować.

Jak przygotować kotlety z kapusty

Trzeba

    • 1 kg kapusty białej;
    • pół szklanki kaszy manny;
    • 3 kurzych jaj;
    • średnia cebula,;
    • kawałek masła;
    • bułka tarta;
    • olej roślinny;
    • sól
    • pieprz.

Instrukcja

1
Przygotować kapustę. Umyć głowę, lekko osuszyć. Drobno pokroić kapustę. Można skorzystać z aneksem kuchennym, kombajnem, wybierając odpowiednie noże, albo zwykłą maszynką do mielenia mięsa. Złóż pokroić kapustę w emaliowanej patelni, dodać wodę, łyżkę oleju roślinnego, umieścić na ogniu i podsmażyć do miękkości.
2
Do gotującej się masy всыпьте delikatnie cienkim strumieniem kaszę, ciągle przy tym mieszając łyżką. Należy uważać, aby nie tworząc grudek. Zacznij gotować na małym ogniu, nadal stale mieszając od czasu do czasu.
3
Jakieś piętnaście minut później zobaczysz, że masa łatwo zaczyna отлипать od ścian. Oznacza to, że można wyłączyć ogień. Po tym ochłodzić mieszaninę, dodaj soli i pieprzu według uznania. Wymieszać.
4
Bardzo drobno posiekać cebulę. Postaw na kuchence małą patelnię, włącz ogień. Roztopić na nim kawałek masła i высыпьте do niego pokrojony szczypiorek. Podsmażyć, aż delikatnie złoty kolor.
5
Wróć do głównej masy, rozbić tam jaja, высыпьте smażone cebulę. Wszystko dokładnie wymieszać.
6
Dalej rękami tworzy małe owalne kotlety z masy. Aby kawałki tak zwanego „farszu” nie pozostawały masz na rękach, okresowo należy zwilżyć je zimną wodą. Do osobnej miski wsypać bułkę tartą. Запанируйте w nich każdy stworzony przez ciebie miazgę.
7
Wlać do dużej patelni olej roślinny, накалите i nałożyć do niej kotlety. Podsmażyć co do złotą ostry.
8
Podawać takie kotlety jak z ulubionym dodatkami, jak i oddzielnie, jako samodzielne i samowystarczalne danie. Dodatkowo można złożyć do nich jakiś sos, na przykład, majonez lub ketchup, albo po prostu położyć łyżkę śmietany.
logo
Article Categories:
Przepisy kulinarne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *