Jak gotować pieczarki mrożone

W шампиньонах zawiera niezbędne dla człowieka składniki odżywcze: łatwo усвояемый białko, aminokwasy i mikroelementy. Mała zawartość cukru i kompletny brak cholesterolu robią ich niezastąpionym produktem dla diety i zdrowego odżywiania. W mrożonych полуфабрикатах zapisywane są wszystkie cenne substancje. A czasu na przygotowanie pysznych potraw z pieczarek wymaga znacznie mniej, niż podczas przetwarzania świeżych grzybów.

Jak gotować pieczarki mrożone

Trzeba

    • Do zupy z mrożonych pieczarek:
    • paczka mrożonych pieczarek;
    • 2-3 ziemniaki;
    • 1 marchew;
    • cebulę;
    • szczypiorek;
    • olej roślinny;
    • pieprz;
    • sól.
    • Do zupy z mrożonych pieczarek z makaronem:
    • 500 g mrożonych pieczarek;
    • 80 g (makaronu) ryżowych;
    • cebulę;
    • 2-3 ziemniaki;
    • olej roślinny;
    • koperek lub pietruszka;
    • sól i przyprawy do smaku;
    • śmietana.

Instrukcja

1
Zupa z mrożonych pieczarek. Grzyby rozmrozić. Do tego wyjąć pieczarki z zamrażarki i pozostawić w temperaturze pokojowej godziny na dwa-trzy. Następnie dobrze wypłukać pod zimną wodą. Złożyć w durszlak, spuścić wodę i w razie potrzeby grzyby pokroić.
2
Włóż pieczarki do garnka, zalać zimną wodą, umieścić na cichy ogień i gotować przez dwadzieścia minut pod pokrywą, nie zapominając zdjąć z powierzchni pianę.
3
Oczyścić cebulę i kroimy je w kostkę. Marchew umyć, oczyścić i przetrzeć na tarce. Раскалите na patelni olej i podsmażyć na nim cebulę z marchewką.
4
Oczyść, umyj ziemniaki i pokroić w kostkę około centymetr wielkości. Włożyć do bulionu grzybowym ziemniaki i smażone w oleju warzywa. Zupę doprawić solą i проварите jeszcze jakieś piętnaście minut. Następnie wyłączyć ogień i pozostawić do zupy dwadzieścia minut do zaparzenia. Umyć, drenaż i pokroić szczypiorek. Przed podaniem dodaj do zupy z pieczarek.
5
Zupa z mrożonych pieczarek z makaronem. Grzyby rozmrozić, umyć i jeśli trzeba pokroić w plasterki.
6
Włóż pieczarki na patelni, dodać olej roślinny i, stale mieszając, podsmażyć grzyby do miękkości. Oczyścić, pokroić w małe kostkę cebulę i smażyć na oleju roślinnym w osobnej patelni na złoty kolor.
7
Wlać do garnka wody i umieścić na ogniu. Gdy woda się zagotuje, włóż smażone grzyby i cebulę. Gotować na małym ogniu przez około dwadzieścia minut.
8
Oczyścić, umyć, pokroić w kostkę ziemniaki i dodaj zupę grzybową. Gotować do miękkości ziemniaków. Następnie umieść makaron, проварите trzy minuty, zdjąć patelnię z ognia i pozostawić do zupy zaparzenia minut piętnaście.
9
Umyj warzywa, drenaż tkanek i drobno pokroić. Chochla zupy do miski, dodać zioła i połóż po łyżce śmietany.
Należy zwrócić uwagę
Po rozmrożeniu grzyby należy natychmiast poddać obróbce cieplnej.

Wtórne zamrożenie оттаянных grzybów niedopuszczalne.

Porada
Rozmrażać pieczarki do gotowania tylko w temperaturze pokojowej.

Gotować potrawy z grzybów można tylko z w pełni umyte grzyby.

logo
Article Categories:
Przepisy kulinarne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *