W garnku mięso gotowane <url> wraz z dodatkami — warzywami, grzybami, zboża. Do tego jest порционное danie można postawić na biurku już w tym naczyniu, w którym się szykowało.
Trzeba
-
- Do pieczeni po rosyjsku w garnku:
- – 700 g mięsa wieprzowego;
- – 2 kg ziemniaków;
- – 5 głowic cebuli;
- – 3 marchewki;
- – 150 g sera;
- – 200 g masła;
- – 16 łyżki. l kwaśnej śmietany;
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej;
- – 2 łyżki mleka;
- – sól
- czarny pieprz
- zioła do smaku.
- Dla wieprzowiny z warzywami w doniczkach:
- – 800 g wieprzowiny;
- – 200 g zielona fasola;
- – 2 pomidory;
- – 2 cebule;
- – 150 g sera;
- – 3 łyżki koncentratu pomidorowego;
- – 2 łyżki. l. oleju roślinnego;
- – sól
- czarny mielony pieprz do smaku.
- Dla wieprzowe z kaszą gryczaną w doniczkach:
- – 500 g wieprzowiny;
- – 1 szklanka kaszy gryczanej;
- – 2 cebule;
- – 1 marchew;
- – 2 litry warzywnego lub mięsnego bulionu;
- – 1 liść laurowy;
- – 20-30 g masła;
- – sól do smaku.
Instrukcja
1
Pieczeń po rosyjsku w горшочкеВымойте mięso, drenaż i pokroić na małe kawałki. Doprawić pieprzem, doprawić solą. Warzywa oczyścić. Cebulę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce. Dodaj warzywa do mięsa, wymieszać i pozostawić na 10-15 minut.
2
Wytnij dwa ziemniaki w plasterki, pozostałe bulwy – w paski. Rozłożyć ziemniaki pokroić w paski, mięso z cebulą i marchewką w garnek. Wymieszać. Ułożyć na wierzchu kubki ziemniaków.
3
Zetrzeć ser na drobnej tarce. Wymieszać mleko, skrobia i śmietanę. Masło pokroić w kostkę. W każdym garnku umieścić kilka kawałków masła. Posypać zawartość serem i zalać sosem.
4
Piec doniczki z mięsem w piekarniku w temperaturze 220-240 stopni c około 30-45 minut. Gotowe danie udekorować drobno pociętą zielenią.
5
Wieprzowina z warzywami w горшочкахОбмойте wieprzowiny i pokroić некрупными kawałki. Cebulę obrać. Pomidory oparzenie wrzącą wodą i zdjąć skórki. Pokrój cebulę i pomidory w kostkę. Strąki fasoli, pokroić na 2-3 części. Ser zetrzeć na tarce.
6
Rozgrzej olej na patelni. Smażyć wieprzowiny na średnim ogniu przez 8-10 minut, mieszając co pewien czas. Wrzuć do mięsa, cebulę i pomidory. Wymieszaj i gotuj przez 5 minut. Następnie ułożyć стручковую fasola, posypać pieprzem i solą, wymieszać. Przez 4-5 minut, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze 5 minut.
7
Rozłóż warzywa z mięsem w garnek. Na wierzchu posypać tartym serem. Piec w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 200 stopni c.
8
Mięso wieprzowe z kaszą gryczaną w горшочкахПочистите warzywa. Marchew zetrzeć na tarce, cebulę drobno posiekać. Wieprzowinę umyć i pokroić w małe kostki. Wymieszać warzywa i mięso. Pieprz i sól. Rozłożyć mięso wieprzowe w garnek.
9
Przepłukać kaszę gryczaną kaszę pod bieżącą wodą. Dodać kaszy gryczanej do mięsa. Всыпьте раскрошенный liść laurowy. Wlać w każdym garnku bulion z obliczeń około 700 ml płynu na 3 łyżki kaszy. Dodać masło i sól. Przykryć pokrywką i gotować mięso z kaszą gryczaną w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni c przez 1 godzinę. Następnie wyłącz ogień i zostaw doniczkach jeszcze na 15 minut w piekarniku koszty chłodzenia.
Kategoria:
Przepisy kulinarne