Jak przygotować mięso rekina

Mięso rekina, jak twierdzą ci, którzy go jedli, wydaje się jednocześnie na ryby, przegrzebki, kurczaka i kotlety. U chrząstki rekina szkielet, więc ani kuchni, ani konsument nie trzeba się martwić o rybich kościach. Gotować зубастую drapieżnika po prostu, jej mięso potrzebuje minimalnej obróbce wstępnej, a dzięki obniżonej zawartości tłuszczu, łatwo wchłania różne smaki z przypraw i marynat.

Jak przygotować mięso rekina

Trzeba

    • mięso rekina;
    • marynatę z oleju
    • kwasy i przypraw;
    • warzywa na grilla;
    • olej roślinny:
    • białe wino.

Instrukcja

1
Kupuj mięso rekina albo w hipermarketach, albo u sprawdzonych dostawców. Rekiny wydalania moczu przez skórę, dlatego, jeśli ryby nie wyczyścić natychmiast po chwytanie, zapach nie będzie się pozbyć. Jeśli, pomimo wszystkich środków ostrożności, lekki zapach amoniaku nadal odczuwalne, вымочите rekina w solance lub mleku. To powinno zająć od 20 do 30 minut. Odetnij wszystkie ciemne mięso – to może dać nieprzyjemny smak.
2
Przygotować steki z rekina na grilla. Jeśli kiedykolwiek przygotowane w ten sposób łososia, wierzcie mi – nie ma prawie żadnej różnicy, poza tym, że mięso rekina – chude. Замаринуйте takie steki. Pasuje do każdego marynatę z oleju, kwasu, i przypraw. Mięso; dobrze łączy się z sokiem z cytryny, białym winem, рисовым octem. Zostawić mięso w marynacie przez około 1-2 godziny. Jeśli nie masz czasu lub chęci, marynować rekina, пошируйте ją w ciągu 3-4 minut w gorącym mleku, winie, rosole lub po prostu wodzie z różnymi herbacianymi. To również pomoże jej nasycone zapachami i będzie soczyste i miękkie.Grilluj, rozgrzanym do średniej temperatury z obliczeń 10 minut czasu na każdy centymetr grubości steku.
3
Zrób z rekina kebaby. Pokrój mięso na kawałki, замаринуйте i нанижите na rożen, na przemian помидорками cherry, kawałkami słodkich bułgarskiego papryki, pokrojone w kostkę ananasa lub innymi warzywami, z którymi masz w zwyczaju gotować ryby kebaby. Piec na węglach, jak standardowy szaszłyki z łososia.
4
Po prostu smażyć takie steki czasu, że podczas gotowania na grilla. Zdejmij mięso; z patelni i odłożyć na talerz. Деглазируйте patelni, zatokę ? szklanki białego wina lub bulionu, gotować sos przez 3-5 minut. Podawać steki z rekina pod получившимся sosem.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.