Jak przygotować jaskółcze gniazdo

Jaskółcze gniazdo — tak nazywa się „prefabrykat” pochodzenia naturalnego, który jest używany do gotowania różnych potraw. Produkt ten składa się z рыбно-składników roślinnych i zawiera różne mikroelementy.

Jak przygotować jaskółcze gniazdo

Trzeba

    • Przepis 1:
    • Rosół;
    • сушенное jaskółcze gniazdo – 10 g ;
    • глюамат sodu – 10 g,
    • wódka ryżowa – 10 g;
    • imbir – 10 g;
    • sól – 1 g
    • Przepis 2:
    • suszone jaskółcze gniazdo 4 g;
    • filet z kurczaka – 100 g;
    • wódka ryżowa 10 g;
    • białko jaja – 1,2 szt.;
    • глюамат sodu 10 g;
    • sól 1 g

Instrukcja

1
Jaskółcze gniazdo zawiera białka, węglowodany, wapń, fosfor, żelazo, jod. Uważa się, że dania, które zawierają w swoim składzie ten prefabrykowane, są w stanie odmłodzić organizm.
2
Przed przygotowaniem ciasta w proszku przetwarzają — usuwają kamienie, pióra innych zanieczyszczeń. Suszone ласточкины gniazda wlać tlenkiem baru — nastąpi odczyn alkaliczny. Następnie należy je umyć, okresowo zmieniając wodę. Wypłukać w zimnej i ciepłej wodzie.
3
Następnie produkt należy zalać wrzącą wodą i moczyć w wodzie przez pięć godzin, wodę należy zmieniać. W tym czasie kawałki półproduktu wzrośnie do 8-12 razy.
4
Разбухшее jaskółcze gniazdo powinno być biało-żółtego, szarości lub czerwono szary, z wyglądu przypominać półkulę. Stosować go można na różne sposoby.
5
Przygotuj zwykły rosół. Wypełnij go ryżowej wódki, napar z imbiru. Wlać do głębokiego talerza lub пиалу. Gotowe jaskółcze gniazdo złożyć oddzielnie, rozszerzenie kawałki na małym talerzu.
6
Przygotuj kurczaka mięso mielone. Weź filety i przepuścić go przez maszynkę do mięsa z drobnym kratkami. Do farszu dodać białka jaj, глюамат sodu i wszystko dobrze wymieszać. Przygotowane jaskółcze gniazdo wycisnąć z wody i dodaj do kurczaka mielonego.
7
Mieszanka starannie wymieszać. Gotowy rosół wlać do garnka, doprowadzić do wrzenia. Następnie opuść w niego kulki z mięsa mielonego, i ponownie doprowadzić do wrzenia.
8
Podczas wrzenia, zdjąć pianę, następnie wlać bulion w пиалу lub głębokim talerzu przyprawa do zup. Rosół z klopsikami z jaskółcze gniazdo musi być przejrzyste, a same klopsiki białe.
Należy zwrócić uwagę
Ptaki, mieszkający na niektórych wyspach na morzu południowochińskim, budują gniazda nie z piasku i trawy, a z bardziej dostępnego dla nich materiału – narybku typu сайры, jadalnych glonów, jaj, ryb, kapusty morskiej.

Porada
Глюамат sodu służy swoistym katalizatorem aromatu i smaku. W Chinach używa się powszechnie. Do gotowania ласточкиных gniazd w warunkach domowych, nie trzeba go używać.

Imbir — tradycyjna chińska przyprawa. Po prostu dodaje się do potraw, stosowany w маринадах z niego dżemy. To prawie główny produkt narodowy. Alkohol używany przy przygotowaniu i buliony i sosy i marynaty. Oprócz ryżowej wódki są używane wino i koniak.

logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.