Bardzo wartościowe jest mięso bobra. Ale, o dziwo, najbardziej doskonałych walorach smakowych znana jest jego ogon. Należy wiedzieć, że aby nie zepsuć danie, trzeba użyć mięso zwierząt młodych, w wieku 2-3 lat. W ogonie samego starego bobra jest bardzo żylasty, i na pewno mało komu się spodoba.
Trzeba
-
- bobry ogony;
- duży garnek;
- patelnia;
- nóż;
- woda;
- ryż;
- seler;
- sól;
- suszona pietruszka;
- nasiona kolendry;
- nasiona sezamu;
- czarny pieprz;
- czerwony pieprz;
- winorośli;
- rum;
- sucha musztarda;
- mąka żytnia;
- olej roślinny;
- oliwkowy majonez;
- ziemniaki;
- marchew;
- kalarepa;
- козлобородник.
Instrukcja
1
Aby przygotować zupę, weź 2-3 бобровых ogona, вымочите ich w ciągu 12 godzin. Następnie wyczyścić je od skóry. Pokroić na nad małymi kawałki, rzuć we wrzącej wodzie. Dodaj нашинкованный cebula, 200-250 g ryżu i soli do smaku. Po 5 minutach dodaj na patelnię drobno pokrojony seler. Gdy rosół się zagotuje, trzeba go gotować, przykryć około pół godziny. Przed podaniem zupy na świąteczny stół posypać go suszonej pietruszki, nasiona kolendry i sezamu. Uwaga: nasiona kolendry trzeba się trochę, aby zmiażdżyć w moździerzu i dodać czarny pieprz. To niezwykłe danie zachwyci wszystkich gości swoimi smakowych.
2
Jest jeszcze jeden prosty przepis бобровых ogonów. Weź czerwony pieprz do smaku (najlepiej ostrego), 1 łyżka soli, 50 ml wina z winogron, 50 ml rumu, 1 łyżeczka gorczycy, trochę żytniej mąki, olej, 2 łyżki oliwy z oliwek majonezu. Oczyść ze skóry karpiówka i umyć je w zimnej wodzie. Pół łyżeczki soli rozpuścić w 0,5 l wody, dodać pieprz i musztardę, grzane wino i rum. Wszystko dokładnie wymieszać i pozostawić w tym roztworze ogon bobra. Trzymać go tam 12-15 godzin.
3
Spuścić roztwór i wyjąć вымоченный ogon bobra. Zwinąć ogon w mące i посолив, podsmażyć na oleju przez 10 minut. Należy zwrócić uwagę na to, że smażyć ogon trzeba na małym ogniu, pokryta pokrywą.
4
Jeśli chcesz przygotować duszone ogony, to trzeba je moczyć 10 godzin w słonej wodzie. Następnie pokroić na małe kawałki, podsmażyć na oleju sezamowym. Smażyć trzeba do edukacji na złoty kolor. Następnie pokroić w małe kawałki ziemniaki, marchew, kalarepa, козлобородник. Wszystkie warzywa i pieczone ogony włożyć do garnka i dolać trochę bulionu. Gotować na małym ogniu 15 minut. Za 5 minut do miękkości, dodać 3 liście laurowe dla uzyskania pięknego zapachu.
Kategoria:
Przepisy kulinarne