Jak odpalić ciasto

Ciasto drożdżowe można używać do pieczenia różnych produktów: ватрушек, кулебяк, ciasta, bułki, chleb. Ciasto na wodzie nazywa пирожковым. Ciasto na mleku, nazywa сдобным.

Ciasto drożdżowe można używać do pieczenia różnych produktów

Instrukcja

1
Do gotowania zwykłego пирожкового testu należy: wlać do miski z 1 litr ciepłej wody. Wlać 2 łyżki suchych drożdży, 1 łyżka cukru, pół łyżki soli, wlać 2 łyżki oleju słonecznikowego. Po tym, jak wszystkie запенится, wlać 2 jajka, wymieszać i wlać do przesianej mąki. Mąkę trzeba wlać stopniowo, aby uzyskać dość gęstą masę. Wszystko przykryć ściereczką i postawić w ciepłym miejscu. Po pierwszym liftingu, wszystko dobrze намять. Ponownie odstawić w ciepłe miejsce. Po trzecim podnoszenia, ciasto jest gotowe.
Produkty, które potrzebne ci będą: 1 litr wody, 2 łyżki suchych drożdży, 1 łyżka cukru, pół łyżki soli, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 2 jajka, 2 kg mąki.
2
Ciasteczka maślane ciasto różni się tylko tym, że zamiast wody trzeba wlać ciepłe mleko. Cukru trzeba dać dwa razy więcej. Olej słonecznikowy zastąpić kremowym. Reszta wszystko odbywa się również.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.