Jak gotować ziemniaki filet z kurczaka

Z tych pozornie zwykłych produktów jak kurczak i ziemniaki można przygotować dużo różnych smacznych potraw. Ziemniaki impregnowany smak i aromat kurczaka, a mięso wychodzi delikatne i soczyste.

Jak gotować ziemniaki filet z kurczaka

Trzeba

    • Do gotowanych ziemniaków z kurczaka filet:
    • — 7 dużych bulw ziemniaka;
    • — 200-300 g filet z kurczaka;
    • — 150 g sera;
    • — 1 łyżka śmietany;
    • — 1 cebula;
    • — olej roślinny;
    • — sól
    • przyprawy
    • koperek do smaku.
    • Dla pieczone ziemniaki z kurczaka filet:
    • — 600 g ziemniaków;
    • — 300 g filet z kurczaka;
    • — 1 cebula;
    • — 3 ząbki czosnku;
    • — 2 łyżki majonezu;
    • — olej roślinny;
    • — sól
    • zmielony czarny pieprz
    • liść laurowy
    • zioła do smaku.

Instrukcja

1
Ziemniaki z kurczaka филеОтварите ziemniaki mundurkach do miękkości. Ostudzić i usunąć skórki. Pokroić każdy bulwy na dwie równe części. Ostrożnie przy pomocy łyżeczki wyjąć środek, aby były ziemniaczane „filiżanki”.
2
Posiekać cebulę i resztki ziemniaków. Filet z kurczaka opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku, a następnie pokroić w drobną kostkę. Olej rozgrzać na patelni i podsmażyć posiekane cebulę i kurczaka. Dodać śmietanę, koperek i ziemniaczane „midway”. Doprawić solą, pieprzem. Wymieszać masę i gotować jeszcze przez kilka minut.
3
Zetrzeć ser na drobnej tarce. Formę do pieczenia posmarować olejem roślinnym. Wybierz naczynia takich rozmiarów, aby ziemniaczane „łódeczki” mieszczą się w nią mocno do siebie.
4
Doprawić solą każdą połówkę ziemniaka. Opcjonalnie posypać mielonym gałką muszkatołową. Napełnić ziemniaki piersi kurczaka z nadzieniem i ułożyć w formie. Na wierzchu posypać tartym serem.
5
Umieścić formę w rozgrzanym do 180°C piekarnika i piec, aż edukacji rumiany skórki w ciągu 30-40 min..
6
Smażone ziemniaki z kurczaka филеВымойте filet z kurczaka, drenaż i pokroić w małe kostki. Obrane cebule i czosnek posiekać. Liść laurowy drobno поломайте. Połącz kurczaka, czosnek i cebulę. Włożyć majonez, doprawić solą, pieprzem, dodać liść laurowy na życzenie. Masę wymieszać i odstawić marynować w ciągu 20-30 minut. Oczyść ziemniaki i pokroić bulwy kostkę.
7
Rozgrzej olej na patelni i umieścić w nim замаринованное filet z kurczaka. Dodaj ziemniaki, jak tylko kurczak zacznie подрумяниваться. Ustawić ogień na wartość średnią, patelnię przykryć pokrywką i gotować ziemniaki filet z kurczaka do miękkości około 20 minut. Posypać gotowe danie drobno pociętą natką koperku, zielonej cebuli.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.