Jak gotować wieprzowy

Według licznych badań statystycznych, wieprzowina jest najbardziej machają mięsem na świecie. I to pomimo faktu, że są kraje, w których jej nie jedzą wcale. Z wieprzowiny robią szynkę, jej piec i засаливают, wędzony i gotuje. Wieprzowy w wielu rodzinach jest tradycyjnym daniem świątecznym.

Jak gotować wieprzowy

Trzeba

    • Gotowany wieprzowy
    • wieprzowy;
    • 4 litra soku jabłkowego;
    • 3 liście laurowe
    • goździk
    • sól
    • czarny pieprz.
    • Gotowany wieprzowy w miodowej glazury
    • gotowany wieprzowy;
    • goździk (około 40-50 pąków);
    • płynny miód.

Instrukcja

1
Gotowany świńska окорокПеред tym jak nadymać lub вялить wieprzowiny, często ją gotuje. Tak czasami robią z tym mięsa przed pieczeniem. Istnieje szereg potraw, gdzie na receptę trzeba dodawać właśnie gotowane mięso wieprzowe.
2
Jeśli na окорке nie ciasto, a ty chcesz po отваривания poddawać go dalszej obróbce, zawiń wyciąć w gazę, aby mięso nie отслаивалось.
3
Umieść wieprzowy w garnku. Szerokość powinna być taka, aby mięso było w nim wystarczająco mocno, prawie dotykając ścian. Zalać sokiem jabłkowym. Jeśli sok pokryje mięso nie w pełni, można dolać ciepłej przegotowanej wody. Dodaj przyprawy i postaw na dużym ogniu.
4
Gdy sok jabłkowy zagotuje, zmniejsz ogień do średniego i wyjąć z bulionu pianę. Przykryć patelnię pokrywką i odrzucić grzanie do minimum i gotować mięso z obliczania 25 minut na każdy kilogram.
5
Gdy mięso będzie gotowe, wyłączyć ogień, zdjąć pokrywę i pozostawić окороку schłodzić w rosole.
6
Gotowany wieprzowy w miodowej корочкеС gotowane szynki zdjąć skórę, jeśli ona istnieje. Ważne jest, aby pozostawić pod nią 1,5-2 cm sadło. Weź nóż i nałóż na tłuszcz „oczkach” z podłużnych i poprzecznych nacięć. W każdy otrzymany kwadrat (ich rozmiar powinien być około 2 na 2 centymetry) wetknąć w srodku 1 бутончик goździki. Rozłóż folię spożywczą i укутайте w niej mięso. Umieścić na blasze i umieścić w nagrzanym do 220оС piekarnika. Piec przez około 20 minut.
7
Wyjąć mięso z piekarnika, wyjąć z około połowy гвоздичных pąków i szynki posmarować płynnym miodem. Nie nakrywając folią, wyjąć mięso z powrotem w rozgrzany piekarnik na 5-10 minut. W tym czasie można 1-2 razy podlać mięso wieprzowe выделившимся tłuszczem. Do takiego окороку dobrze nadaje się sos z карамелизированного cebuli, białego wina i śmietany.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.