Jak gotować pierogi w kuchence mikrofalowej

Wiele osób korzysta z mikrofalówki tylko do podgrzewania i rozmrażania, ale można wyciągnąć z tego urządzenia znacznie większą korzyść. W związku z cechami gotowania w kuchence mikrofalowej, produkty lepiej zachowują naturalny kolor, witaminy i mikroelementy. Nawet takie proste i znane danie, jak pierogi, zdobywa nowe odcienie smaku.

Jak gotować pierogi w kuchence mikrofalowej

Trzeba

Instrukcja

1
Ułożyć zamrożone pierogi w głębokim naczyniu w jednej warstwie i zalać gorącą wodą. Gotować w małych porcjach, w przeciwnym razie mogą one nie провариться. Woda nie powinna zamykać pierogi z cholewkami. Dodaj czarny pieprz, liść laurowy i sól. Солите trochę, tak jak wody stosuje się tu znacznie mniej niż w przypadku gotowania na płycie. Zamiast soli i przypraw można rozpadać pół kostki бульонного.
2
Przykryć talerz pierogów z odwróconym talerzem mniejszych lub specjalną pokrywką i umieścić w mikrofalówce. Następnie gotować z zegarem 1 minutę na 100% mocy, aby doprowadzić do wrzenia. Odrzucić moc do 70% i gotować jeszcze około 6-8 minut. Po tym przytrzymaj pierogi w mikrofalówce jeszcze pięć minut, aby doszły. Może wymagać więcej czasu, jeśli pieca moc 800 w.
3
Wyciągnij pierogi, wodę spuścić. Dodać śmietanę, majonez lub ketchup na życzenie. Muszą być mocne, elastyczne pierogi z soczystym nadzieniem.
4
Po tym, jak pokona taki prosty przepis, danie można skomplikować i urozmaicać. Zamiast wody wlać pierogi mieszaniną śmietanki i śmietany. Dodaj starte na tarce ser i posypać drobno порубленной петрушечкой. Wrzuć pierogi do mikrofalówki na 5-6 minut na pełnej mocy.
5
Można spróbować gotować pierogi bez wody. Wlać do głębokiego talerza trochę oleju roślinnego. Zwinąć w nim pierogi i ułożyć na dnie warstwę. Posypać solą i przyprawami, przykryć pokrywką i postaw na 6 minut na pełnej mocy. W końcu musi się udać niezwykłe chrupiące pierogi.
6
W kuchence mikrofalowej jest bardzo proste i szybko można przygotować leniwe pierogi. ?Wyrobić ciasto z twarogu, mąki, jaj, masła, cukru i soli. Rozwałkuj je grubości 1 cm, pokroić w paseczki. Złóż pierogi do odpowiedniego naczynia i zalać szklanką wrzącej wody. Gotować 3-5 minut przy 100% mocy. Podawać z masłem lub śmietaną.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.