Jak zrobić kotlety морковные

Potrawy z marchwi zaleca się stosować w celu zapobiegania awitaminozą, utrzymania odporności, zaburzeń widzenia i ogólnym spadku sił. Szczególnie przydatne морковные dania, w szczególności kotlety, dla dzieci, kobiet w ciąży i matek karmiących piersią.

Jak zrobić kotlety морковные

Trzeba

    • Postne морковные kotlety
    • 500 g marchewki (7 sztuk);
    • 30 g kaszy manny (1 łyżka. l ze zjeżdżalnią);
    • 5 g oleju roślinnego (1 łyżeczka);
    • sól do smaku;
    • cukier do smaku.
    • Морковные kotlety
    • 500 g marchewki (7 sztuk);
    • 1/4 szklanki mleka;
    • 2 1/2 łyżki kaszy manny;
    • 2 jajka;
    • 3 łyżki oleju masła;
    • 2 łyżeczki cukru;
    • bułka tarta;
    • sól do smaku.
    • Морковные kotlety i paszteciki
    • 240 g marchwi (3 sztuki);
    • 10 g masła (1/2 łyżki);
    • 6 g mleka (1 łyżeczka);
    • 2 jajka;
    • 20 g tartej (1 łyżka i 1 łyżeczka.);
    • 2 żółtka;
    • śmietana;
    • sól.
    • Морковные kotlety na parze
    • 500 g marchewki (7 sztuk);
    • 2-3 łyżki płatków owsianych;
    • 2-3 łyżki mąki kukurydzianej;
    • 2 łyżki. l. oleju roślinnego;
    • 2 łyżki. l cukru;
    • sól do smaku;
    • nasiona sezamu dla smaku;
    • miód do smaku;
    • śmietana do smaku.
    • Kotlety z soku z marchwi
    • 5-6 sztuk marchwi;
    • 1 łyżka mąki;
    • 1 cebula;
    • 1 cukinia;
    • banku pieczarek;
    • 2 jajka;
    • przyprawy;
    • tarta;
    • olej roślinny.

Instrukcja

1
Postne морковные котлетыМорковь dokładnie opłukać, oczyścić z brudu, zetrzeć na tarce. Gotować w zamkniętym garnku z niewielką ilością wody, dodając olej. Dodać kaszę, wymieszać. Gotować jeszcze 10 min..
2
Przechowywać w lodówce морковную masę, dodać cukier i sól. Forma морковные kotlety, zwinąć je w bułce tartej, smażyć na średnim ogniu.
3
Морковные котлетыМорковь umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce. Podgrzać mleko w garnku. Dodaj mleko, kaszę, gotować do zgęstnienia, mieszając co pewien czas.
4
Zdjąć patelnię z ognia, pozostawić do ostygnięcia. Dodać jajka, sól, wymieszać. Forma kotlety i zwinąć w bułce tartej. Usmażyć na patelni do miękkości. Podawać ze śmietaną.
5
Морковные kotlety i биточкиМорковь oczyść i posiekaj w piórka. Припустите z dodatkiem masła i przegotowanej mleka. Dodaj kaszę i jajka, gotować, mieszając od czasu do czasu.
6
Masę ostudzić, wprowadź surowe żółtka. Разделайте na kotlety lub paszteciki, zwilż льезоне (mieszanki mleka, jaj, soli), панируйте w bułce tartej. Podsmażyć produkty z dwóch stron. Podawać ze śmietaną.
7
Морковные kotlety na паруМорковь umyć, oczyścić, zetrzeć na drobnej tarce. Dokładnie wyciśnij i przełożyć do miski. Dodać sól, cukier, mąka kukurydziana, płatki owsiane i olej roślinny. Wymieszać z masy tworzy małe kotlety.
8
Ułożyć kotlety na parowiec, gotować 25 minut. Kiedy podaniem można posypać kotlety nasiona sezamu, polać miodem lub śmietaną.
9
Kotlety z морковного сокаНатрите na drobnej tarce cebulę, cukinie. Z oczyszczone marchewki wycisnąć sok w соковыжималке. Wymieszać tarty cebula, cukinia, pieczarki, jajka, sok z marchwi i mąki. Dodaj przyprawy. Forma z otrzymanej masy kotlety, zwinąć w bułce tartej, narybku na oleju roślinnym.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.