Jak przygotować puree zupy

Przetarte zupy, zazwyczaj przypisywane są osobom cierpiącym na choroby przewodu pokarmowego, na przykład, zapalenie błony śluzowej żołądka lub wrzód, a także stanami zapalnymi górnych dróg oddechowych, np. zapalenie oskrzeli lub anginą. Dzieci do roku, szczególnie tym, którzy jeszcze nie mają zębów, zaleca się także włączyć do diety przetarte zupy.

Jak przygotować puree zupy

Trzeba

    • owsa протертый zupa: 400ml wody
    • 3 łyżki płatków owsianych
    • 150ml mleka
    • 1/4 surowego jajka
    • masło
    • sól
    • cukier;
    • ziemniaczana протертый zupa: 400ml wody
    • 2 średniej велечине ziemniaki
    • 1/2 surowego jajka
    • masło
    • 1 łyżeczka mąki
    • śmietana
    • zieleń
    • sól;
    • протертый zupy kaszę zmieszaną z kaszy z warzywami na mięsnym bulionie: 400ml bulionu mięsnego
    • 1 łyżka. łyżka herkulesa
    • 1 ziemniak
    • 1 marchewka
    • sól.

Instrukcja

1
Przetarte zupy, zazwyczaj gotowane na wywarze z kasz, warzyw, na mięsnym bulionie lub w mieszaninie z tych nalewek. W ich skład mogą wchodzić takie produkty jak mięso, drób, ryby i różne warzywa: cukinia, kalafior, dynia, ziemniaki, marchew, zielony groszek.
2
Produkty używane do przygotowania gładka zup, można przetrzeć przez sito lub rozdrabniania w blenderze do uzyskania jednolitej konsystencji. Te produkty, które źle развариваются, przepuścić przez maszynkę do mięsa z drobnym rastrem 2-3 razy. Następnie przetrzyj masę przez sito. Kaszę należy trzeć w młynku do kawy lub w moździerzu.
3
Aby przygotować owsa протертый zupa, переберите owsiane, kasza, opłukać, zalać wrzącą wodą i gotować do całkowitej miękkości. Otrzymany wywar przecedzić, kaszę przetrzeć przez sito i ponownie wymieszać z wywarem. Dodaj do zupy gorące mleko, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wymieszaj w пиале lub małym ковшике surowe jajko i włóż im gorącą zupę. Dodaj do протертое danie sól, cukier i masło.
4
Do gotowania протертого ziemniaczanej zupy oczyścić, umyć i ugotować ziemniaki. Ziemniaczana wywar wlać do małego garnka, a ziemniaki przetrzyj przez sito. Następnie zajmijcie się przygotowaniem specjalnego sosu. Rozpuścić mąkę w dwóch-trzech łyżek wywaru ziemniaczanego, zagotuj masę i odcedzić. Następnie wymieszać bulion, sos i протертый ziemniaki, dodać surowe jajko i olej. Dokładnie wymieszać zupę, zagotować i doprawić solą. Przed podaniem włożyć potrawę śmietaną i udekoruj posiekaną natką.
5
Bardzo przydatny протертый zupy kaszę zmieszaną z kaszy z warzywami na mięsnym bulionie. Gotować go nie jest trudne. Wsypać геркулесовую kaszę do gotującej się wody i gotować ją do pełnego разваривания na małym ogniu co najmniej godzinę. Kaszę dokładnie przetrzeć przez sito. Następnie oczyścić, umyć i gotować w mięsnym rosole ziemniaki i marchew. Warzywa przetrzeć przez sito i wymieszać z tartym jęczmienia. Wlać masę mielonym bulionem i doprowadzić zupę do wrzenia, a następnie doprawić solą.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.