Jak przygotować рассыпчатую proso owsianych kasza

Starożytni słowianie „kaszą” nazywano zespół, społeczność. „Ugotować kaszę” znaczyło nie tylko przygotować danie, ale i zrobić razem ważna sprawa. Echa tej wartości przetrwały i teraz: „absolwenta i bohatera narodowego”, „z nim kaszę nie сваришь”. Pyszne, kruche owsianka była wynikiem silnych i podtrzymujące relacji w rodzinie. Jednym z głównych kas była pszenna.

Jak przygotować рассыпчатую proso owsianych kasza

Trzeba

    • Do przepisu „Pszenna kasza z dyni
    • miodu i suszonych moreli”:
    • 1/2 szklanki prosa kasza;
    • 100 g dyni bez skórki i nasion;
    • 100 g suszonych moreli;
    • 100 ml mleka;
    • 250 ml wody;
    • miód do smaku;
    • masło do smaku.
    • Do przepisu „Proso owsianka z jabłkami”:
    • 1 szklanka proso;
    • 2 szklanki wody;
    • 1 jabłko;
    • 50 g masła;
    • sól do smaku;
    • cukier do smaku.
    • Do przepisu „Chude owsianka na mleku kokosowym”:
    • 1/2 szklanki proso;
    • 1 1/5 szklanki mleka kokosowego;
    • 1 banan;
    • 4 kawałki suszonych moreli;
    • sól do smaku;
    • cukier do smaku.

Instrukcja

1
Aby pszenna kasza była zapewniając im, dokładnie przepłukać kaszę przed gotowaniem. Płukanie zwalnia kasza jaglana z drobnych cząstek, które kas klejące. Wodę po gotowaniu lepiej недолить, niż przelać, ponieważ w razie potrzeby można dodatkowo rozcieńczyć kasza wrzącej wody, a z nadmiarem już nic nie zrobisz. Płynu powinno być około trzy razy więcej niż kaszy.
2
Kasza będzie bardziej zapewniając im, jeśli dodać trochę masła w samym procesie gotowania. Obecność oleju nie da się stosować cząsteczki zbóż. Każda szczypta znajdzie się w cienkiej tkanki tłuszczowej filmie. Ponadto, zapewniając im kasze zaleca się wybierać kasza jaglana ciemnego odcienia.
3
Pszenna kasza z dyni, miód i курагойПромойте pod wodą курагу, ułożyć w garnku. Do suszone morele umieścić umyte prosa i dynię, pokroić w kostkę. Zalać wodą, postawić na ogień. Zamknij pokrywę i gotować na małym ogniu, aż do całkowitego выкипания wody.
4
Dodać mleko, masło, miód. Doprowadzić do wrzenia i протомите pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Odstawić na 15 min..
5
Pszenna kasza z яблокамиОчистите jabłka od skórki, pokroić w małe kostki. Kasza jaglana należy dokładnie przepłukać. Zagotuj wodę w garnku, umieścić w niej kasza jaglana, jabłka, sól, cukier, gotować 15 minut. Dodaj olej i укутайте kasza ręcznikiem. Pozostawić na 45 minut.
6
Chude owsianka na kokosowym молокеПромойте proso owsianych kaszę, aż woda będzie klarowna. Zagotuj mleko kokosowe, всыпьте w niego kasza jaglana. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i gotować 30 min..
7
Moczyć курагу w gorącej wodzie na 15 minut, drobno pokroić. Banan zetrzeć na tarce lub pokroić. Dodaj do gotowej owsianki курагу, banan, sól i cukier. Wymieszać, podawać do stołu, udekorować listkami mięty.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.