Jak przygotować nieskomplikowane ciasto

Czasami ciasta stanowią nie tylko deser, a całe dzieło sztuki. Niektórych gospodarzy, zręcznie справляющимся z будничными i uroczyste, którą się dostaje, doskonale готовящим mięso, ryby i warzywa, ciasto wydaje się czymś nieosiągalnym, A co dopiero mówić o lisiątkach w kuchni! Niemniej jednak, istnieją dziesiątki prostych przepisów na tego gadżety, z którymi poradzi sobie nawet neofita. Na przykład, kochany przez wszystkich sernik nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności lub wiedzy.

Jak przygotować nieskomplikowane ciasto

Trzeba

    • 200 g сдобного herbatniki lub krakersy;
    • 1/2 łyżeczki cynamonu;
    • 1 filiżanka masła;
    • 500 g śmietankowego sera;
    • 1 cytryna;
    • 1 pomarańcza;
    • ekstrakt z wanilii;
    • 3/4 szklanki cukru;
    • 1 szklanka mąki;
    • 3 pełnych kurczaka jajka i jedno żółtko;
    • 2 szklanki śmietanki 35% tłuszczu.

Instrukcja

1
Накрошите ciasteczka do podstawy. Można po prostu zniekształcone go umieścić w maszynce lub blender i w trybie impulsowym włączyć cookies w kruszywa. Lub, jeśli nie masz odpowiednich urządzeń kuchennych, złożyć go w gruby plastikowy worek i kilka razy gorąco wałkiem.
2
Roztopić masło na małym ogniu. Należy uważać, aby nie przypala. Daj mu trochę ostudzić i wymieszać z накрошенным ciasteczkami. Dodaj cynamon i ponownie wymieszać.
3
Weź odpinany na formę do ciasta o średnicy 21-25 cm, застелите dno papierem do pieczenia. Umieścić miarkę poziomu oleju kruszywa na dno formy i примните ręką lub łyżką.
4
W misce miksera lub miksera umieścić ser. Pozwól mu się rozgrzać do temperatury pokojowej.
5
Z owoców cytrusowych, zdjąć skórkę i włóż do sera, dodać ekstrakt waniliowy i ubić ser do gładkiej jednolitej konsystencji. Można zrobić to i zwykłą trzepaczką, ale za pomocą przyrządów struktura będzie bardziej gładka i jednorodna. Dodaj najpierw cukier i mąkę, następnie śmietanę, jajka i żółtko, za każdym razem вымешивая ser. Nie trzeba długo i starannie zestrzelić tę masę, wystarczy do osiągnięcia pożądanej konsystencji. Jeśli stosuje się zbyt wiele wysiłku, w farsz będzie zbyt dużo powietrza. Podczas pieczenia powietrza wzrośnie, podnosząc sernik, ale zaraz po tym jak będzie gotowy i zacznie się ochładzać, nadzienie opadnie i pokryje się rysami.
6
Nałożyć farsz do formy i umieścić w rozgrzanym do 220оС piekarnika na 1 godzinę. Sernik jest gotowy, gdy jego środku rzazu wciąż faluje, ale zanurzona w niego wykałaczka wychodzi czysta.
7
Pozostaw ciasto do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Jak tylko będzie nie tak gorąco, weź nóż i przesuń palcem po brzegach formy, oddzielając od niej sernik. To również pomoże uniknąć pęknięć.
8
Odłóż ciasto na kilka godzin do lodówki. Udekorować sernik jest również łatwe. Nie wymaga ani glazury, ani kremu, ani lany. Wystarczy ułożyć na nim plasterki owoców sezonowych, można dodać listki świeżej mięty i bitą śmietaną.
Należy zwrócić uwagę
Z czasem, po opanowaniu prosty przepis, można przygotować na jego podstawie wiele odmian, pokrycie go galaretki lub karmelem, robić małe porcje чизкейки.

logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.