Jak przechowywać grzyby solone

Solenie grzybów – unikalny rosyjski sposób przedmiotu. Na całym świecie grzyby suszone, мариновали, zamrożone, i tylko na Rusi – солили. Taki sposób istotne i teraz, grzyby są mocne, smaczne. Są dobre i jako przekąska, składnik sałatek. Jeśli solone grzyby poprawnie przygotować, można je wkładać do zupy, różne gulasze, w farsz do tarty i ciasta.

Jak przechowywać grzyby solone

Instrukcja

1
Sól grzyby w pojemnikach, beczkach, szklanych i emaliowanych wiadrach lub garnkach. Aby marynowane grzyby były przechowywane przez długi czas, przede wszystkim, trzeba zadbać o czystość naczyń do przechowywania. Ją dokładnie umyć, spłukać, słoiki sterylizowane, a drewniane i emaliowane pojemniki kilka razy sparzyć wrzącą wodą i suszy.
2
Niezależnie od sposobu trawienia – a jest to zarówno zimnej jak i ciepłej – grzyby przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od 5 do 6оС. Jeśli twoje grzyby w zwartej pojemniku, to takim miejscem może być warzywny dział lodówki. W przeciwnym razie, trzeba będzie piwnica. Niektórzy przechowują marynowane grzyby na przeszklonych balkonów, tworząc w tym celu specjalne ocieplone pocztowe.
3
Uważnie obserwuj termicznego, jeśli przechowywać grzyby w jakim kiedykolwiek pomieszczeniu. Jeśli będzie poniżej 5 stopni, grzyby mogą промерзнуть i w efekcie stać się kruche, zwiotczałej, z opuszczonymi smakowych. Jeśli temperatura wzrośnie powyżej 6 stopni, ogórki mogą прокиснуть i stać się w ogóle nieprzydatne w żywności.
4
Co tydzień naczynia słony z grzybami trzeba wstrząsnąć lub turlania, aby dawać рассолу umyć grzyby. Solanka musi pokrywać grzyby w pełni, jeśli on zniknął, jest dozwolone dodać zwykłej przegotowanej ostudzonej wody.
5
Jeśli na powierzchni solanki pojawiła się pleśń w małej ilości, jej odkleić łyżką cedzakową. Jeśli pojawiła się ponownie lub w dużych ilościach, marynowane przelewa, grzyby umyć schłodzonej przegotowanej wody i zalać świeżą zimną solanką.
Porada
Jeśli chcesz gotować z solonych grzybów zupa, farsz lub inne danie, wyjąć je z puszki, dobrze opłukać pod bieżącą wodą i ugotować. Gotowane, solone grzyby można przygotować tak samo, jak i gotowane świeże.

logo
Kategoria:
Żywność

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.