Jak prawidłowo umyć pieczarki

Pieczarka – to jedne z nielicznych gatunków wśród grzybów, które z powodzeniem nadają się do uprawy. Jest to związane z ich bezpieczeństwem i bezpretensjonalność. Pieczarki można jeść na surowo, ale wyczyścić je przed użyciem musiał.

Jak prawidłowo umyć pieczarki
Małe pieczarki ciężar, około kilku centymetrów nie wymagają skomplikowanej obróbki. Weź zwykłą szczotkę i обмахните każdy pieczarka z resztek przylegającego gruntu. Weź ostry nóż i zaktualizuj cięcie na słupku. Pokroić pieczarki na kilka części określonej wielkości, ale można zostawić ich całych. Skórka grzybów jest bardzo cienka, więc zdejmować jej nie ma sensu.Jeśli ci się złapać grzyby od czterech centymetrów i więcej, to jest inna sprawa. Kapelusz u takich pieczarek pokryta cienkiej skórce, która źle mięknie podczas obróbki termicznej, dlatego należy ją zdjąć. Ale najpierw, обмахните każdy grzyb od налипшего gruntu. Następnie bierzemy ostry nóż i przyłóż im skóry na krawędzi kapelusza, a następnie pociągnij ją do środka grzyby są. Zakończenie trzpienia grzyba odcięte. Usuń spódnice z nogi pieczarki. Ale można ją zostawić, bo ona jest jadalne i nie niesie zagrożenia, ale z estetycznego punktu widzenia jej lepiej usunąć, żeby nie było skojarzenie z trujących grzybów. Z tego samego powodu można usunąć brązowe płytki, które znajdują się na dole kapelusza pieczarki. Ale to właśnie one nadają шампиньону jego niepowtarzalny grzybowym smaku, więc sam zdecydować, co jest ważniejsze.Wiadomo, że pieczarki, jak gąbka, która wchłania wodę, dlatego wokół mycia grzybów toczą się gorące spory. Sami dokładnie umyć grzyby, bo miał kontakt z ziemią i namoczone, inni wolą po prostu отряхнуть od ziemi, nie przemycie wodą. Weź pieczarki i podstawiając je pod strumień wody, szybko obmojte je, osuszyć papierowym ręcznikiem. Więc zapisać je od brudu i nie dać szansy размокнуть.Im dłużej grzyby leżał w lodówce, tym więcej trzeba będzie wyciąć suszonych grzybów tkaniny, dlatego, że stara подсохшая tkanina nie będzie pyszne przy każdym sposobie przygotowania. Jedz świeże tylko sprawdzone pieczarki, aby uniknąć zatrucia.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.