Jak ozdobić jubileuszowy tort

Jubileusz – jasne i radosne święto. Zazwyczaj różni się od zwykłego dnia urodzenia swoim rozmachem i przepychem, bo jubileusze zdarzają się rzadko, i to znaczące wydarzenie chcę zapamiętać na całe życie. Więc i jubileuszowy tort musi spełniać statusu i być nie tylko duże i smaczne, ale i pięknie ozdobione.

Jak ozdobić jubileuszowy tort

Trzeba

    • 200 g śmietany 35% (lub puszkę bitej śmietany);
    • 100 g cukru pudru;
    • 100 g kakao w proszku;
    • 1 białko do glazury;
    • 20 g soku z cytryny;
    • 100 g sera „Filadelfia”;
    • owoce i jagody do dekoracji.

Instrukcja

1
Klasyczny sposób – ozdoba bitą śmietaną. Wykorzystaj je tuż przed podaniem tortu, aby nie opadną. Pianie z puszki to nie grozi, w niej dodane specjalne zaczepy.
2
Świetny sposób oryginalny i szybko udekorować ciasto – korzystać z matrycy i różne posypki. Zaopatrz się w specjalne szablony lub wyciąć z papieru dowolny wzór i umieść go na ciasto. Posypać cukrem pudrem, jeśli podstawa ciasto ciemne, lub kakao w proszku, jeśli ciasto jest smarowana lekkim kremem lub lukrem. Można także korzystać z mak, размолотое ciasteczka, orzechy.
3
Białka lukier świetnie nadaje się do tworzenia napisów lub wymyślnych wzorów. Służy ona do nadania wykończenia кондитерскому produktu. W ten lukier można dodawać różne likiery, soki lub barwników spożywczych w celu nadania odpowiedniego koloru. Wymieszać białko z sokiem z cytryny lub pomarańczy, stopniowo всыпьте cukier puder i dokładnie wymieszać. Powinna być gładka, jednolita i gęsta masa. Dodaj w razie potrzeby barwnika spożywczego żądany kolor. Dzięki swojej konsystencji, lukier szybko zastyga i pozwala tworzyć z niej różne ciekawe ozdoby i loki. Narysuj na dużym arkuszu papieru pożądane wzory, umieść na górze kulinarnej półprzezroczysta papier. Za pomocą strzykawki z najpiękniejszą z deszczownicą kręgu просвечивающиеся rysunki. Poczekaj, aż lukier wyschnie i delikatnie отлепите wzory z papieru. Udekoruj nimi powierzchnię lub boki tortu.
4
Ciekawy słodki smak nada торту lukier na bazie sera. Częściej używany ser „Filadelfia”, ale można spróbować i inne różnego rodzaju несоленые sery. Utrzyj ser z cukrem pudrem, dodać trochę wanilii i łyżkę mleka. Lekka konsystencja tej glazury dobrze leży i jest zalecane dla przypadków, gdy trzeba posmarować ciasto ze wszystkich stron. Ona zapewnie świeży i przyjemny smak. Do tego ta polewa zupełnie nie приторна.
5
Bardzo popularne dekoracji ciast, owoców i jagód. Muszą być świeże i piękne. Ułożyć ładnie pokrojone kubki kiwi, plasterki mandarynki lub kawałki truskawek na powierzchnię tortu ozdoby i zalać galaretką. Użyj bitą śmietanę lub białka krem. Na tej podstawie owoce lub jagody będą dobrze się trzymać. Można powiesić razem je na wykałaczki i dołączać do торту, kładąc piękny bukiet.
logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.