Jak określić stopień na płycie

Obecnie bardzo wiele różnych modeli kuchenek. Różnią się one od siebie nie tylko wyglądem, ale i wyposażeniem. Na przykład, niektóre płyty nie mają termometru. Zamiast tego na pokrętle są wartości liczbowe, za pomocą których można określić, jaka wartość odpowiada określonej temperatury systemu.

Jak określić stopień na płycie

Instrukcja

1
Numery na płycie są zgodne stopni. W instrukcji do płyty jest to szczegółowo opisane. Jeśli oryginalne opakowanie nie jest dostępne, należy najpierw określić model twojej płyty. Do tego dokładnie ją sprawdzić. Znajdziesz na niej nazwę lub oznaczenie. Po tym jak niezbędne informacje znaleziono, wejdź na stronę producenta i znajdź instrukcję. Można również porozmawiać z innymi właścicielami podobnych płyt w internecie. Jest możliwe, że u nich jest dokumentacja do tego modelu.
2
Można również określić stopień na płycie za pomocą termometru, który jest wykonany ze stali nierdzewnej. W sprzedaży dostępne są specjalne termometry. Jeśli nie możesz znaleźć go w sklepach w mieście, to wystarczy zamówić przez internet. Choroby różnią się od siebie wyglądem i ceną. Wszystkie one wykonane są ze stali nierdzewnej.
3
Określić stopień można przy pomocy zwykłej wyłożonej wcześniej mąki. Do tego potrzebny jest mały шепотка tego produktu. Włóż go do piekarnika na blasze biały arkusz papieru. W tym momencie piekarnik musi być dobrze rozgrzana. Na papier wsypać mąkę i obserwować jej stan przez jakiś czas. Jeśli produkt będzie обугливаться, temperatura wewnątrz piekarnika jest zgodny z 270-280 stopni. Jeśli mąka zmienia kolor z żółtego na ciemno-brązowy, oznacza to, piekarnik разогрелась do 220-240 stopni. Produkt może również zakupić żółty odcień. To się zdarza w temperaturze około 200 stopni.
4
Sprawdzić temperaturę można i za pomocą białego cukru. Do tego trzeba wsypać łyżeczkę cukru na folię w taki sposób, aby powstała mała zjeżdżalnia. Folię ułożyć na blasze do pieczenia w gorącym piekarniku. Za pomocą regulatora powoli zwiększać temperaturę. Jeśli cukier zaczął się topić, to zatrzymać obrót regulatora. W tej chwili temperatura w piecu jest około 200 stopni. Temperatura ta nadaje się do pieczenia większości potraw.
logo
Kategoria:
Więcej

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.