Jak oddzielić mięso z kurczaka od kości

Zazwyczaj kupić całego kurczaka i je oddzielić mięso od kości samemu o wiele taniej, niż kupować już разделанную ptaka. Poza tym, pozostaje kurczaka wrak, z którego można ugotować наваристый bulion. Możesz wyjąć kręgosłup tak, aby ptak był nadaje się do фарширования lub oddzielić mięso w taki sposób, aby były poszczególne części – piersi, nogi, skrzydła.

Jak oddzielić mięso z kurczaka od kości

Trzeba

  • – deska do krojenia;
  • – nóż z szerokim ostrzem;
  • – nóż z cienkim ostrzem.

Instrukcja

1
Umyć tuszy ptaki, usunąć podroby, odciąć szyję.
2
Odciąć skrzydła i odłóż je na bok, aby przygotować oddzielnie.
3
Umieścić ptaka z kaczki w górę. Wsuń palce pod skórę tam, gdzie była szyjka ptaki. Ciągnąć skórę na siebie, aż dojdziesz do stawu barkowego. Za pomocą dużego noża надрежьте ramionowe, należy zdjąć z nich mięso. Chwyć zwolnionej od mięsa kości i pociągnij do siebie. W rezultacie jak вывернете tę część na lewą stronę, nie rozrywając skórę. Oddzielić elementy naramienne od tuszki w końcu. Powtórz tę część z innym skrzydłem.
4
Pociągnij skórę na siebie, aby odsłonić kiel – tę kość, do której mocowane są pecs. Za pomocą małego ostrego noża oddzielić pierś od kości. Wyczyść wszystkie mięso z żeberek.
5
Masz na pokładzie znajdzie się skóry skóra, szkielet kurczaka i kurczaka nogi. Pociągnij skórę z każdej z nich, aby ostatecznie ją oddzielić. Cut biodrowych i oddzielić nóżki.
6
Ostrym cienkim nożem oddzielić mięso od kości nóg, wykończenia pozostałe kawałki z kurczaka masy. Masz kurczaka ze skórą, nadaje się do фарширования, i mięso, które można pokroić w plastry, w kostkę lub posiekać na farsz.
7
Jeśli nie musisz dbać o integralność skóry piersi, po prostu надрежьте ją, zaczynając od szyi, rozbicie kości do гузки i zdjąć, pomagając sobie cienkim ostrym nożem.
8
Jeśli potrzebujesz kurczaka gotowane mięso z całego kurczaka do sałatek, dodatków lub z jakichkolwiek innych celów, to nie ma sensu oddzielać go od szkieletu na surowo. Kurczak, gotujący w całości, będzie наваристей i ароматней, a mięso odejdzie od kości, w przeważającej części, sama.
9
Zdjąć z kurczaka tuszki skórki. Umieść kurczaka w wrzącej wody, dodać przyprawy, przyprawy, korzenie, jeśli tego wymaga przepis. Gotować około 30 minut na dużym ogniu, regularnie zdejmując pianę, a następnie 2-3 godziny na małym. Okresowo помешивайте. Do czasu zakończenia gotowania duża część mięsa oddzieli się sama. Trzeba tylko wyluzować kurczaka i rękami usunąć resztki mięsa. Przy okazji, kości nóg od taka ptaki można użyć do przygotowania kotletów w kijowie.
logo
Article Categories:
Żywność

Comments are closed.