Jak zgasić ziemniaki

Ziemniaki, być może, jest mistrzem wśród warzyw w ilości potraw, które z niego przygotowują. Ziemniak może być idealnym składnikiem w mięsnych, rybnych i warzywnych sałatek, w różnych zupach. Ale można przygotować wspaniałą ucztę, w którym ona sama będzie głównym składnikiem. Na przykład, ziemniaki, тушенный z warzywami na przyzwoitym poziomie: d.

Jak zgasić ziemniaki

Trzeba

    • 6 ziemniaków
    • 400 g bakłażana
    • 4 duże pomidory
    • 2 czerwone słodkie papryki
    • 2 duże cebule
    • 2 łyżki. l. oleju roślinnego
    • 3 wiązki zieleni do gustu
    • Sól do smaku
    • Patelnia

Instrukcja

1
Obrane cebule i ziemniaki, bakłażan pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie około 5 minut.
2
Czerwone papryki pokroić w kostkę i dodać do patelni z ziemniakami. Wlać wodę, aby ona narzuty warzywa. Przykryć pokrywką i gotować przez około 20-30 minut na wolnym ogniu, aż ziemniaki stanie się miękka.
3
Za 5 minut do miękkości, dodać pokrojone na duże kawałki pomidory.
4
Gotowe danie polać warzyw sokiem powstałym podczas duszenia, hojnie posypać рубленной zielenią.
logo
Kategoria:
Popularne

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.