Jak zgasić kapustę

Kapusta zawiera w swoim składzie dużą ilość witaminy C. Kapusta nadaje się do przygotowania różnych potraw. Przy gaszeniu, zwłaszcza kiszonej kapusty, witaminy Z gotowym talerzu wystarczy do utrzymania organizmu w czasie zimowych i wiosennych miesięcy, kiedy atakują przeziębienia, a odporność wymaga dodatkowego zasilania.

Jak zgasić kapustę

Trzeba

    • kiszona kapusta
    • świeża kapusta
    • miąższ wieprzowiny i wołowiny bez kości
    • kiełbasa stałego wędzenia
    • kiełbaski
    • pieprz
    • czerwona ostra papryka
    • kwaśne jabłka
    • cebulę
    • garnek z grubym dnem

Instrukcja

1
Umyć wieprzowinę i wołowinę, usuń folii. Drenaż papierowym ręcznikiem i zwinąć w przyprawach i soli. Szybko podsmażyć na rozgrzanej patelni, aby powstała skorupa. Kawałki mięsa, tłuszcz i sok z patelni przełożyć do garnka z grubym dnem, dodać trochę wrzącej wody i postawić na małym ogniu. Zamknij pokrywę i gotować do miękkości. W razie potrzeby dodaj wody, aby mięso się nie przypala.
2
Usuń uszkodzone górne liście świeżej kapusty. Pokroić udać się na cztery części i usuń кочерыжку. Posiekaj kapustę w cienkie długie paski, umieścić w durszlak i oparzenie wrzącą wodą. Kiszoną kapustę posiekać dużymi kawałkami.Umieścić świeżą i kiszoną kapustę do garnka, zalać niewielką ilością wody. Dodaj mięsne soki, które pozostały po duszenia mięsa. Gotować kapustę 45 minut.
3
Pokroić mięso i kiełbaski z dużymi kawałkami. Kiełbasę stałego wędzenia pokroić w kostkę lub w cienkie кругляшками. Usuń u jabłek nasiona i pokroić w plasterki.Suszone śliwki bez pestek pokroić w wąskie paseczki.
4
Ugotować trochę suszonych grzybów w małej ilości wody. Grzybowy rosół wlać do kapusty, a grzyby posiekać w makaron.Podsmażyć cebulę na rozgrzanej patelni na złoty kolor.
5
Umieść na gotowane, kapusta, jabłka, grzyby, gotowe produkty mięsne, smażone cebulę i śliwki. Dodaj ziele angielskie i pieprz, sól do smaku. Подлейте czerwonego wytrawnego wina lub trochę koncentratu pomidorowego.Gotować jeszcze przez trzy godziny, aż do ciemno-brązowego koloru.
Należy zwrócić uwagę
Kiedy gotować kapustę, to nie zapomnij jej mieszać, aby kapusta nie spalone.

Porada
Gulasz można tylko kiszoną lub tylko świeżą kapustę. Jak ci się bardziej podoba.

Im dłużej тушится kapusta, tym jest smaczniejsze. Prawdziwy bigos przygotowany przez 3 dni, codziennie duszone w ciągu kilku godzin.

logo
Kategoria:
Popularne

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.