Jak zgasić kurczaka

Aromatyczne mięso z kurczaka jest bardzo smaczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Wszystkie części kurczaka są używane do gaszenia. Można pokroić kurczaka na elementy i umieścić razem z pestkami. Miłośnicy białego mięsa mogą ugasić tylko pierś.

Jak zgasić kurczaka

Trzeba

    • kurczak
    • kurczak podudzie
    • filet z kurczaka
    • leczo
    • śmietana
    • majonez
    • czosnek
    • czerwona ostra papryka
    • cebula
    • mąka
    • koncentrat pomidorowy
    • patelnia
    • słoik

Instrukcja

1
Filet z kurczaka duszone.

Pokroić cebulę w cienkie pierścienie, posypać go mąką i podsmażyć na gorącym oleju w głębokim naczyniu żaroodpornym.
Filet z kurczaka распластайте i pokroić w wąskie paski. Umieścić go do cebuli i помешивайте, dopóki mięso nie побелеет.
Wlać gotowe leczo z kurczaka, dodaj ostra papryka, sól, śmietanę. Zamknij pokrywę i gotować 10 min..

2
Kurczak w banku.

Расчлените całą kurczaka na małe kawałki, aby odbywały się one w szyjce litrową banki. Umyć mięso pod bieżącą wodą. Dokładnie osusz papierowymi ręcznikami.
Dodać mieszaninę do marynaty. Wymieszać paprykę, pieprz, sól. Zwinąć w tej mieszanki kawałki kurczaka i odstawić na 30 min..

3
Ubić kawałki замаринованной kurczaka w suchej szklanym słoiku. Między warstwami kurczaka umieścić pierścienie cebuli i ząbki czosnku. Zamknij słoik pokrywą szklaną lub owinąć szczelnie folią.
Umieść słoik z patelni i umieścić w zimnym piekarniku. Umieść niewielką temperaturę. Po 20 minutach zwiększ temperaturę piekarnika. Gotować kurczaka w banku jeszcze półtorej godziny.
4
Gulasz z kurczaka z warzywami.

Podsmażyć na rozgrzanej patelni kawałki kurczaka. Następnie umieścić je w jednym rzędzie w głębokim rondlu. Wlać аджикой zmieszanego ze śmietaną lub majonezem.
Na wierzchu zrób warzyw warstwa z cukinii, marchewki i bakłażan, pokrojonego w kostkę. Zamknij szczelnie pokrywę i umieść тушиться na wolnym ogniu do miękkości warzyw.

Należy zwrócić uwagę
Jeśli chcesz uderzyć piersi z kurczaka przed duszeniem lub обжариванием, to umieść je w p/e pakiet, aby delikatne mięso nie налипало na kuchenny młotek, i plamy nie latali po całej kuchni.

Porada
Dusić w banku można tylko podudzie kurczaka z przyprawami. Podudzie dobrze idzie z puszki, jej wygodnie podawać gościom.

logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.