Aromatyczne mięso z kurczaka jest bardzo smaczne i łatwo przyswajalne przez organizm. Wszystkie części kurczaka są używane do gaszenia. Można pokroić kurczaka na elementy i umieścić razem z pestkami. Miłośnicy białego mięsa mogą ugasić tylko pierś.
Trzeba
-
- kurczak
- kurczak podudzie
- filet z kurczaka
- leczo
- śmietana
- majonez
- czosnek
- czerwona ostra papryka
- cebula
- mąka
- koncentrat pomidorowy
- patelnia
- słoik
Instrukcja
Pokroić cebulę w cienkie pierścienie, posypać go mąką i podsmażyć na gorącym oleju w głębokim naczyniu żaroodpornym.
Filet z kurczaka распластайте i pokroić w wąskie paski. Umieścić go do cebuli i помешивайте, dopóki mięso nie побелеет.
Wlać gotowe leczo z kurczaka, dodaj ostra papryka, sól, śmietanę. Zamknij pokrywę i gotować 10 min..
Расчлените całą kurczaka na małe kawałki, aby odbywały się one w szyjce litrową banki. Umyć mięso pod bieżącą wodą. Dokładnie osusz papierowymi ręcznikami.
Dodać mieszaninę do marynaty. Wymieszać paprykę, pieprz, sól. Zwinąć w tej mieszanki kawałki kurczaka i odstawić na 30 min..
Umieść słoik z patelni i umieścić w zimnym piekarniku. Umieść niewielką temperaturę. Po 20 minutach zwiększ temperaturę piekarnika. Gotować kurczaka w banku jeszcze półtorej godziny.
Podsmażyć na rozgrzanej patelni kawałki kurczaka. Następnie umieścić je w jednym rzędzie w głębokim rondlu. Wlać аджикой zmieszanego ze śmietaną lub majonezem.
Na wierzchu zrób warzyw warstwa z cukinii, marchewki i bakłażan, pokrojonego w kostkę. Zamknij szczelnie pokrywę i umieść тушиться na wolnym ogniu do miękkości warzyw.