Ryby to jeden z najbardziej wartościowych produktów gastronomicznych. Ona jest jednym z głównych bohaterów kuchni Śródziemnomorskiej. W wielu восточнославянских krajach dania z ryb są obowiązkowe na najważniejszych chrześcijańskich świąt. Ale w każdej historii z przygotowaniem ryb jest przykry moment — to czyszczenie ryb. Jeśli ryby ocierają się w mieszkaniu lub w domu, to po to zajmuje dużo czasu, aby doprowadzić to miejsce do porządku, tak jak łuski leci we wszystkie strony. Istnieje prosty sposób, aby tego uniknąć.
Trzeba
- Wielkie wiadro lub głębokie miednicy
- Zimna woda
- Овощечистка
Instrukcja
Płetwy i skrzela w razie potrzeby, usunąć już po czyszczeniu ryb z łusek na pokładzie cięcia, aby uniknąć skaleczeń.
Wszystkie narzędzia i wszelkie opakowania, w którym były ryby, po zakończeniu pracy należy taktować detergentem, odpowiedni dla danego materiału, z którego wykonane są twoje wiadro, miednica, овощечистка.
Powierzchnia stołu lub wanną, tak samo powinny być traktowane środkiem dezynfekującym w każdym przypadku po zakończeniu pracy.
Овощечитска znacznie bardziej bezpieczne niż nóż.
Do czyszczenia ryb trzeba mieć dodatkową o czym ty mowisz, że nie będzie używać do niczego innego.
Nie spuścić wodę z łuskami w otwór rury wodociągowej, spuścić wodę z łuskami tylko w toalecie.