Jak wybrać nowotwory

Nowotwory tradycyjnie przygotowują, pomijając żywcem do wrzątku. Wielu kucharzy nie kochają ten proces i wolą gotować mrożonych nowotwory, inne nie mogą kupić żywych ze względu na oddalenie od miejsc ich połowu lub z powodu tego, że chcą przygotować nowotwory nie w sezonie. Niezależnie od tego, czy chcesz jeść tych słodkowodnymi świeżych lub mrożonych, gotować po prostu gotowanych raków lub cancer zupa, sos, ciasto, ważne jest, aby prawidłowo wybrać oryginalny produkt.

Jak wybrać nowotwory

Instrukcja

1
Żywe ракиЖивые słodkowodne raki, zwykle przezroczyste, zielone z błękitem lub brązowe. W sprzyjających warunkach, w temperaturze od +15оС w pojemniku z wodą i wolnym dostępem tlenu – nowotwory bardzo aktywny, ciągle w ruchu, wpadają na siebie, poruszając przy tym wąsami i szczypcach. Jeśli rak „wisi” w rogu zbiornika nieruchomo i ciężko oddycha, nie warto brać go. Być może on po długiej podróży i choć членистоногое szybko, to może się głodzić, i wyjęcia z jego pancerza bardzo mało mięsa.
2
Wybierz nowotwory z nietkniętymi szczypcach, панцирями, z dużym koloru, bez odprysków i zarastania.
3
Przy temperaturze poniżej +10os metabolizm nowotworów zwalnia, i wydają się być martwe. Przy wyborze schłodzonych nowotwory bardzo ważne jest, aby wiedzieć, jak długo są przechowywane w takim stanie. Normalny okres – do 48 godzin.
4
Przed gotowaniem na żywo schłodzonych nowotwory ogrzewa się do temperatury pokojowej, przemywa się w zbiorniku, osolonej wody (100 g na 10 litrów) nie więcej niż 3 minuty, aby nie umarli od słonej wody. Tych stawonogów, że pozostały unosić się na powierzchni wody i nie ruszają, lepiej nie jeść.
5
Schłodzone gotowane ракиОхлажденные gotowane raki powinny być jasno-czerwony kolor i ładnie pachnieć morzem. Ich skorupa i szczypce nie powinny mieć widocznych uszkodzeń. Pamiętaj, że najłatwiej wyjąć mięso przygotowywane nowotwory. Jeśli gotowane je sami, nie przechowuj nowotwory dłużej niż dwie godziny. Jeśli kupisz schłodzonych nowotwory w zamkniętym opakowaniu, ich okres przechowywania — od momentu produkcji do 3 – 4 dni.
6
Mrożone słodkowodne ракиЗамороженные nowotwory mogą być przechowywane w zamrażarce do 3 miesięcy. Pod lodem są takiego samego koloru, jak i na żywo. Przed gotowaniem nowotwory размораживают w lodówce w ciągu 12-24 godzin. U odmrożonych nowotwory нерезкий rzecznej zapach.
Należy zwrócić uwagę
Istnieje opinia, że nowotwory, gotujących martwych, ogon pozostaje prosta i używać ich w żywności nie warto. To nie jest tak. Jedynym wskaźnikiem, że zwierzę zdechło na długo przed przymrozki lub отваривания – zmiękczona skorupa. Nowotwory z miękką skorupą naprawdę nie warto jeść.

logo
Kategoria:
Żywność

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.