Jak usunąć połączenie vpn

Połączenie VPN jest usuwany jak każde inne połączenie z internetem z komputera. Należy pamiętać, że w zależności od używanego systemu operacyjnego kolejność czynności przy tym może być różna.

Jak usunąć połączenie vpn

Trzeba

  • – dostęp do komputera.

Instrukcja

1
Upewnij się, że wiadomość, którą chcesz usunąć tobą połączenie VPN jest nieaktywna w tej chwili. Do tego sprawdź odpowiednią ikonę na pasku szybkiego dostępu w prawym dolnym rogu. Jeśli jest aktywny, kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i kliknij przycisk „Wyłącz”. Jeśli masz na komputerze zainstalowany jest system operacyjny Windows XP, przejdź do menu „Start”, w sekcji „Połączenia” wybierz opcję „Pokaż wszystkie połączenia internetowego”, po czym otworzy się nowe okno, w którym zobaczysz listę dostępnych dla późniejszego usunięcia elementów.
2
Zaznacz niepotrzebne VPN-połączenie, a następnie kliknij na przycisk Delete lub Shift+Delete. Po odinstalowaniu VPN połączenia, dane do wyjścia do internetu również znajdą, więc zapisz je na wszelki wypadek w dokumencie tekstowym, mogą być potrzebne w przyszłości.
3
Jeśli używasz systemu operacyjnego Windows Seven, odłącz VPN-połączenie, które chcesz usunąć. Odbywa się to poprzez menu kontekstowe ikony połączenia internetowego w menu paska szybkiego dostępu w prawym dolnym rogu ekranu. Zaznacz niepotrzebne połączenie, a następnie kliknij na przycisk po prawej stronie.
4
Następnie otwórz listę dostępnych dla twojego konta połączeń internetowych. Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę „Sieć” i przejdź do centrum zarządzania sieciami. Otwórz menu „Zmień ustawienia karty sieciowej”, gdzie znajdować się będą wszystkie dostępne na komputerze połączenia, wskaż wśród nich tego, który nie potrzebujesz, i usuń go.
5
Jeśli z jakichkolwiek powodów nie można wykonać usuwanie VPN w pracy komputera, należy zwrócić uwagę, czy nie korzystasz ja użytkownikami innych kont. Można to sprawdzić, klikając na niego dwa razy, jeśli jest ono dostępne dla innych użytkowników, odpowiedni element zostanie zaznaczony znacznik. Zdejmij ją, uruchom ponownie komputer, usuń połączenie.
Porada
Po usunięciu połączenia VPN na wszelki wypadek skopiuj dane loginu i hasła.

logo
Article Categories:
Połączenie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *