Jak rozpoznać prawdziwy kawior

Czerwony kawior – nie tylko znakomity przysmak i pyszne przysmak. To cenne źródło witamin, cennych mikroelementów i minerałów. Ale to tylko w przypadku, gdy jest ona naturalnym.

Jak rozpoznać prawdziwy kawior

Instrukcja

1
Zastępczego kawior wykonane z alg morskich. Początkowo z nich produkują агару, a następnie na jej podstawie приготавливают galaretki, подкрашивая go w odpowiednim czerwono-pomarańczowy kolor. Potem z niego tworzą kawioru i dodają w nich tłuszcz ryb łososiowatych.
2
Zanim umieścić kawior do siebie w linii kosza, przeczytaj uważnie wszystkie informacje na banku. Tam koniecznie muszą być umieszczone: data produkcji, termin ważności, producent, ryba, z której zdobyta kawior i skład. Jeśli choć jeden stanowiącego nie będzie – umieść puszkę z powrotem na półkę.
3
Data produkcji powinna być od maja do września. To właśnie w tym czasie odbywa się zbieranie łydki. W tytule ryby podaje się nie tylko „salmon”, a konkretny widok. Ryb łososiowatych, z których biorą jaja, dużo: горбуша, нерка, katy, кежуч, pstrąg. W składzie łydki nie powinno być żadnych konserwantów. Tylko sól.
4
Przy zakupie pierwszeństwo łydce w szklanym słoju. Właśnie taka tara jest najbardziej neutralnym pod względem składu chemicznego, a w niej można rozważyć kawior.
5
Należy zwrócić uwagę na pokrywę puszki. To nie musi być nabrzmiałą, a cyfry na nią koniecznie проштампованы od wewnątrz.
6
Jeśli pozwala na to możliwość, należy rozważyć kawior. Naturalny przysmak będzie się składać z takich samych wielkości jaj do 5-6 mm średnicy. Ich kolor również będzie identyczny. Nie kupuj zbyt jasny lub бледную w kolorze kawior. Na pewno będzie to podróbka. Jaja powinny być lekko рассыпчатыми, a podczas degustacji – pękać w ustach. Masa tego smakołyki musi zajmować całą przestrzeń w opakowaniu.
7
Prawdziwy kawior będzie ładnie pachnieć, a nie oddawać ostrym zapachu. W tym przypadku lepiej nie jeść, aby chronić swoje zdrowie.
8
Dodatkowym gwarantem wysokiej jakości zostanie określony w banku GOST.
9
Kupując jaja na wagę, zażądaj od sprzedawcy certyfikat jakości, w którym będzie uczestniczyć wszystkie informacje na temat dno деликатесе. Nie należy pozostawiać bez nadzoru i warunki, w których sprzedawany jest kawior. Jeżeli towar i sprzedawca – brudne, nie ryzykuj zdrowiem.
Porada
Rzuć kilka jaj w gorącej wodzie. Jeśli się rozpuszczą, kawior nie naturalna.

logo
Article Categories:
Żywność

Comments are closed.