Jak przygotować pastę арахисовую

Арахисовая pasta, bez względu na jego kaloryczność, bardzo przydatny produkt. Fakt ten podkreślają sportowców, wegetarian i osób z nadwagą, które chcą schudnąć. Арахисовая pasta dobrze sycące i długo trawione, w wyniku uczucie głodu pojawia się tak szybko, jak po lekkim śniadaniu. Nie musisz kupować w supermarkecie, gotować арахисовую pastę można w domowych warunkach.

Jak przygotować pastę арахисовую

Trzeba

    • 200 g orzeszków ziemnych;
    • 1 łyżka cukru pudru;
    • 3 łyżki. l. oleju roślinnego;
    • szczypta soli;
    • blender.

Instrukcja

1
Weź 200 g orzeszków ziemnych, wsypać na suchą rozgrzaną patelnię. Równomiernie podsmażyć orzechy ziemne ze wszystkich stron. Stale помешивайте orzeszki ziemne, żeby nie пригорел.
2
Daj обжаренному orzeszków ziemnych do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Wyczyść orzechy od łuski, pocieranie niewielką ilość w dłoniach. Wsypać przygotowane jądra w blender.
3
Posiekać orzechy ziemne do drobnego kruszywa w blenderze. Na końcu procesu może pojawić się niewielka ilość masła orzechowego.
4
Aby przygotować арахисовую pastę, dodaj do orzechowym dziecko łyżkę cukru pudru, trzy łyżki dowolnego oleju roślinnego i szczyptę soli. Idealnie, jeśli dodać do pasty masło orzechowe, wtedy smak gotowego produktu będzie bardziej nasycony, ale nada się idealnie i słonecznikowy.
5
Włącz mikser, tym razem skorzystaj zatapialne modelem. Mieszaj składniki do momentu, aż nie będzie jednorodna smarowania konsystencji.
6
Przełożyć gotową арахисовую makaron w szklanym słoiku z tworzywa sztucznego szczelnie zamykaną pokrywą. Produkt przechowywać w lodówce, na drzwiach lub na półce z maksymalną temperaturą.
7
Po wybraniu z pasty naturalnego masła orzechowego, odwróć puszkę do góry dnem, aby скапливалось na dole. Po tym, jak zjesz całą pastę, zbierz olej i używać go do gotowania jeszcze jednej porcji składników produktu.
Porada
Rozprowadzić арахисовую pastę na tosty, ciastka lub kawałek batonu. Złóż kanapki na śniadanie dla całej rodziny.

Арахисовая pasta dobrze komponuje się z płatków owsianych. Dlatego dywersyfikuje swoje menu, dodając łyżkę pasty do musli lub kasza.

Udekoruj kanapkę z masła orzechowego pastą plasterki banana lub jabłka. Te owoce doskonale uzupełniają smak orzechów ziemnych. Śniadanie, bogate w błonnik i węglowodany, pozwoli ci pracować do obiadu, nie odrywając się od myśli o jedzeniu.

logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.