Jak gotować ryż w torebkach

Ryż w saszetkach – praktyczne oferta producentów dla tych, którzy w zasadzie nie wie, jak gotować kasze. Przecież taki widok пакетированных produktów nie trzeba mieszać w trakcie gotowania, nie trzeba ciągle pilnować, nie przykleja się do patelni, a gotowy ryż zawsze okazuje się krucha i przyjemne w smaku.

Jak gotować ryż w torebkach

Instrukcja

1
Wstrząsnąć worek z ryżem. Zazwyczaj jedno opakowanie jest równa jednej porcji ryżu. Zwykle w torebkach do gotowania wniosek biały длиннозерный parze i brązowy ryż parboiled, rzadziej – круглозерная пропаренная krupa.
2
Zagotuj dużą ilość wody w garnku z grubym dnem, hojnie подсолите. Na 100-граммовый saszetka powinno być nie mniej niż 1 litr wody.
3
Umieścić płyty pakiety z ryżem w wodzie, nie otwarte ich i nie używania. Małe otwory na całej powierzchni opakowania pozwalają na zadzie wchłonąć odpowiednią ilość płynów w trakcie gotowania. Wrząca woda musi zakrywać torebki w pełni. Należy pamiętać, że paczkowany kaszy przed gotowaniem płukanie nie jest wymagane – są już oczyszczone i przetworzone zgodnie z oczekiwaniami.
4
Ugotuj ryż, szczelnie zamykając patelni, na średnim ogniu, aż gotowane: biały ryż parboiled wystarczy gotować 12-15 minut, brązowy – 22-25 minut.
5
Wyjąć torebkę z ryżem widelcem na haczyku na jednej z jego stron, przewidzianej do tego celu. Spuścić wodę.
6
Otwórz naparu pakiet, w tym udział go nożem na linii надсечек. Ryż włożyć na talerz i dodać olej do smaku, aby złożyć go jako dodatek, lub wykorzystać do przygotowania specjalnego dania na receptę.
7
Gotowy ryż wychodzi pyszne i kruche. Gotowanie w torebkach gwarantuje brak przylegania podgrzewania produktu. A po ugotowaniu patelni wystarczy spłukać.
Należy zwrócić uwagę
Ryż do kuchenek i torebkach producenci „udoskonalili”, oferując i plantacje, i z грибными dodatkami. W trakcie gotowania takich naturalnych suplementów, jak suszone warzywa, w pełni zregenerowany i mają naturalny smak.

W пакетированном ryżu, tak samo jak w zwykłym luźne kaszy, nie znajdziesz konserwantów, barwników i wzmacniaczy smaku.

logo
Kategoria:
Więcej

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.