Jak wyłączyć dostęp do internetu dla użytkownika

Jeśli do jednego komputera mają dostęp wielu użytkowników, może wystąpić sytuacja, gdy ktoś z nich należy zablokować dostęp do internetu. W pracy jest to spowodowane przez względy korporacyjnej wewnętrznego, w domu macierzystym koncernem.

Jak wyłączyć dostęp do internetu dla użytkownika

Instrukcja

1
Aby przypisać użytkownikom różnych uprawnień i możliwości, konieczne jest, aby każdy z nich pracował w systemie pod swoim kontem. I, oczywiście, każdy z nich powinien zachować w tajemnicy hasło na wejście. Aby uniemożliwić użytkownikowi dostęp do internetu, potrzebne są uprawnienia administratora. Rozwiń kliknij dwukrotnie węzeł „Konta” w „Panelu sterowania” i kliknij żądany wpis. W nowym oknie kliknij na link „Zmień typ konta” i ustaw przełącznik Wyboru nowego typu…” w pozycji „Administrator”. Kliknij przycisk „Zmień typ…”
2
Z menu „Start” wybrać polecenie „wyloguj”. Kliknij przycisk „Zmiana użytkownika” i zaloguj się do systemu na konto, którego zamierzasz wyłączyć dostęp do internetu. W „Panelu sterowania” rozwiń węzeł „połączenia Sieciowe”. W dziale „sieć LAN lub szybki bнтернет” kliknij prawym klawiszem na ikonę „Połączenie lokalne” i kliknij przycisk „Wyłącz”.
3
Można wyłączyć kartę sieciową u danego profilu. Kliknij prawym przyciskiem na ikonę „Mój komputer” i wybierz „Właściwości”. Kliknij zakładkę „Sprzęt” i kliknij przycisk „Menedżer urządzeń”. Rozwiń listę „karty Sieciowe”, kliknięcie prawym klawiszem na ikonie karty sieciowej wywołaj menu kontekstowe i wybierz opcję „Wyłącz”. Na ikony pojawi się obraz krzyżyka.
4
Znowu wywoływać polecenie „wyloguj” z menu „Start” i przejdź do system pod kontem. W Panelu sterowania kliknij dwukrotnie pozycję „Konta”, wybierz żądane konto i zmień jego typ na „Ograniczoną wpis”. Ten użytkownik w swoim profilu nie może włączyć żadnej karty sieciowej, brak połączenia sieciowego. Podczas próby naprawić połączenia pojawi się komunikat „nie masz uprawnień…”
5
Domyślnie zalogować się za pomocą wbudowanego konta „Admin” bez hasła. Aby ją wywołać, należy dwukrotnie nacisnąć Ctrl+Alt+Delete. Jeśli użytkownik, którego отлучили od internetu, wie o tym, że może łatwo ominąć zakazy. Na wszelki wypadek przypisz hasło i dla „учетки” administratora, jeśli bardzo chcesz zablokować wyjście w sieci dla kogoś z tych, którzy mają dostęp do komputera.
logo
Article Categories:
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *