Papier do pieczenia, lub пекарская papier, używany nie tylko przy produkcji wyrobów cukierniczych. W zależności od jej rodzaju, na niej można rozwinąć ciasto, rysować wzory do pieczenia lub czekoladowych wzorów. Ponadto, w niej piec i przechowywać różne produkty.
Instrukcja
1
Wiele gospodyń starej daty nie lubią korzystać z papierem do pieczenia. Najprawdopodobniej chodzi o to, że oni się mylą ją z rysunku carbon copy, na której podjęto piec jeszcze w czasach sowieckich. Naprawdę kalka, jak najtańszy rodzaj piekarskiej papieru, nadaje się tylko do bardzo ograniczonego stosowania. Szybko размокает, jeśli pieczenia tłusta lub mokra i jest w stanie przykleić, jeśli w produkcie mało tłuszczu i jest suche. Jeśli nie masz pod ręką innego papieru, to kreślarskiej można użyć, aby mniej do mycia naczyń, выстилая blachy do pieczenia drożdżowego i piasku testu lub naczynia, w którym będziesz „zbierać” zimne cukiernicze wyroby o niskiej wilgotności, jak np. sernik na podstawie z ciasteczka.
2
Najczęstszym пекарская papier pergamin. To papier, impregnowane roztworem kwasu siarkowego w celu zwiększenia wytrzymałości. On nie przepuszcza wilgoć, dobrze usuwa tłuszcz, jest odporny na wysokie temperatury. Dobrze go użyć do pieczenia różnych produktów, ale lepiej trzymać w kuchni do innych celów. Z takiego papieru są wygodne корнетики do kremu, glazury, rozpuszczoną czekoladą. Można na nim rysować wzory i ołówek nie będzie się ślizgać, jak na papierze z powłoką silikonową, a to oznacza, że właśnie taka papier najlepiej nadaje się do szablonów pierniki domków lub słodkich ozdób. Położył pergamin na piękny wzór, łatwo обведете go, a następnie na tej linii jest łatwo narysować lukrem lub roztopionym czekoladą. Wycinanie w papierze jakąś postać i kładąc na tort lub ciasto, otrzymasz szablon – pozostanie tylko posypać cukrem pudrem, który, czekolady lub kolorowy kokosowego kokosowymi, orzechami i tym podobnych.
3
Pergamin z cienką powłoką silikonową idealny, zarówno do pieczenia, jak i do pieczenia. On nie przepuszcza ani tłuszczu, ani wilgoć, odporna na wysokie i niskie temperatury, jego arkuszami można прослаивать ciasto francuskie przed zamrożenia lub inne produkty, które chcesz zamrozić warstwy. Również taki papier można przełożyć ciastka, suszone owoce, serowe i kiełbas, wędlin, przeznaczone do przechowywania.
4
Silikonowy papier, sprzedawane w arkuszach, posiada grubsze powłoki i dlatego stanowi rozgałęziony opcja silikonowego pergaminu.
Kategoria:
Naczynia i akcesoria