Jak pokroić marchew do marchewki po koreańsku

Marchewka po koreańsku weszła w naszej kuchni i stała się już nieodłącznym składnikiem wielu sałatek. Wcześniej nasze hostessy nie odważył się w domowych warunkach przygotować tę smaczną przekąskę i kupowali ją w gotowej postaci na rynku. Teraz wiele zrobić ją sami i dzielą się przepisami z innymi. Ze względu na sposób krojenia marchewki dla tego popularnego dania poznasz w niniejszej instrukcji.

Jak pokroić marchew do marchewki po koreańsku

Trzeba

  • • Świeża marchew;
  • • przyrząd do krojenia lub ostry nóż i deska do krojenia.

Instrukcja

1
Przed gwintowe marchwi na sałatkę po koreańsku korzenie dokładnie umyć i oczyścić. Odetnij ogonki i podłoża. Marchew jest gotowa szatkowanie.
2
Najlepiej, jeśli masz już specjalny przyrząd do krojenia marchewki po koreańsku. Aby to zrobić, wystarczy umieścić go w pokarmowe, miskę, w której będziesz gotować przekąskę. Marchew ustaw bokiem w stosunku do tarce pod najbardziej ostrym kątem, aby przy cięciu wychodziły paski do 5-8 cm długości. Nie staraj się дотереть do końca każdą marchewkę. Tak masz słomki o różnej długości i estetyczny wygląd u przekąski będzie trochę подпорчен. Użyj resztki marchwi do gotowania innych potraw.
3
Jeśli jeszcze nie kupiłeś rozdrabniacz do krojenia marchewki pokroić w paski, nic się nie stało. Marchewkę można pokroić i ręcznie. Staraj się wybierać warzywa korzeniowe tych odmian, że mają kształt, podejście do cylindrycznej. Należą do nich каротель, нантская, witaminy i inne. Ostrym nożem do krojenia warzyw pokroić każdą marchewkę wzdłuż na płytki o grubości 2-3 mm. Jeżeli owoce i marchew na tyle długie, pokroić w poprzek płytki, ale nie krótszy niż 5 zobacz Teraz złożyć kilka płytek o jednakowej wielkości i posiekaj je wzdłuż dłuższego boku w paski o grubości 2-3 mm. musi się udać słomki praktycznie tej samej długości i o przekroju kwadratowym. Teraz pokrojona marchew jest gotowa do wytwarzania ulubieńcem wszystkich rosjan koreańskiej przekąska.
Należy zwrócić uwagę
Nie warto gotować marchewka po koreańsku, натерев ją na zwykłej tarce. Przy takim sposobie cięcia warzywa tracą pikantnym хрустинку.

Porada
W ostatnim czasie pojawiło się wiele kuchennych akcesoriów do krojenia marchewki pokroić w paski. To różnorodne pacy z wymiennymi nożami, a także podobnymi dysz mogą być wyposażone w nowoczesne naczynia szklane.

logo
Kategoria:
Więcej

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.