Jak anulować wysyłanie wiadomości

Wysłany list nie można usunąć, jednak istnieje możliwość anulować wysyłanie wiadomości, jeśli jesteś w tej chwili w trybie offline. W tym przypadku list jeszcze nie znajduje się na serwerze odbiorcy. Jeśli były podłączone i stuknąłeś w przycisk wysyłania, w większości przypadków działanie jest nieodwracalne.

Jak anulować wysyłanie wiadomości

Trzeba

  • – klient poczty e-mail;
  • – połączenie z internetem.

Instrukcja

1
Jeśli wysyłasz list przez klienta i chcesz anulować czynność, włącz profil offline jego użytkowania. Po czym przejdź przez przeglądarkę do skrzynki odbiorczej i sprawdź, czy napisane przez ciebie list w liście wiadomości wychodzących lub ja jeszcze nie doszło do serwera. Im szybciej wyłącz klienta od sieci, tym większe prawdopodobieństwo, że wiadomość nie zostanie dostarczona do odbiorcy. Czasami zdarzają się usterki w pracy programu, i e-maile są wysyłane z opóźnieniem, dlatego w każdym przypadku należy odłączyć klienta od sieci i sprawdź folder wiadomości wychodzących na samym serwerze.
2
Jeśli wysyłasz e-maila bezpośrednio z naszego serwera pocztowego, należy pamiętać, że anulować wysyłanie po naciśnięciu odpowiedniego przycisku lub kombinacji klawiszy Ctrl+Enter będzie to już niemożliwe, chyba, że tylko na czas zdążyć zatrzymać pobieranie strony internetowej za pomocą naciśnięcia przycisku z krzyżykiem obok paska adresu.
3
Po to zrobić, otwórz menu „skrzynka Nadawcza” i sprawdź, czy pojawi się tam napisane przez ciebie list. Należy pamiętać, że jeśli go tam nie ma, to najprawdopodobniej tekst listu i załączone do niej pliki są niedostępne.
4
Aby w przyszłości uniknąć problemów z wysyłaniem niechcianych wiadomości do adresatów, edytuj pisania w edytorze tekstu, po czym końcowy opcja kopiuj i wklejaj w wiadomości e-mail. Można także ustawić tryb offline pracy dla swojego klienta poczty e-mail, aby w przyszłości przypadkiem nie wysyła niechcianych wiadomości. Podczas wysyłania należy wyłączyć ten tryb, a potem znowu aktywuj go.
5
W przypadkach, gdy napisane list nadal znajduje się już na serwerze odbiorcy, skorzystaj z jego loginem i hasłem do logowania, jeżeli są one znane, i usunąć go z menu wiadomości przychodzących. To jedyny sposób, aby nie dopuścić przeczytaniu twojej wiadomości, nie przeznaczonego do danego odbiorcy.
Porada
Napisz list w edytorze, po czym skopiuj go w wiadomości do wysłania.

logo
Article Categories:
E-mail

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *