Jak zrobić nalewki na spirytusie

Gorzkie czy słodkie aromatyczne nalewki na spirytusie są w stanie „wyciągnąć” z ziół, nerek, korzeni i owoców nie tylko smak, kolor, zapach, ale i użyteczne właściwości. Słodkie nalewki robią z dodatkiem syropu cukrowego, warto trochę „przesadzić” z cukrem, zwiększając jego dawkę z 30 g na 100 ml do 35 gramów i domowa nalewka, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, staje się domowym likierem.

Jak zrobić nalewki na spirytusie

Trzeba

  • Limoncello
  • – 15 толстокожих cytryn;
  • – 750 ml alkoholu 90 stopni;
  • – 2 szklanki cukru;
  • – 2 litry wody.

Instrukcja

1
Aby uzyskać nalewki skutecznie użyć alkohol twierdzy 45-50о. Ogólne zasady odbioru nalewek są bierzesz aromatyczny surowce ( zioła, owoce, jagody, korzonki, nerki, a nawet korę), umieścić go w butelce i заливаете alkoholem. Butelkę należy przechowywać w ciemnym i ciepłym miejscu. Kilka tygodni później, surowiec w butelce zamiana świeże i znowu powstaje. W ten sposób można zwiększyć koncentrację. Później jeszcze przez jakiś czas nalewka, na życzenie, процеживается, a także na życzenie, rozcieńcza lub nie syropem cukrowym.
2
Aby uzyskać owocowych i soków owocowych nalewek na 1 kilogram surowca wziąć 1 litr 50% alkoholu, aby uzyskać nalewki z ziół lub liści należy około 100 g świeżego surowca. Ulubione przez wielu nalewki na mandarynki lub cytrynowych корочках wymagają około 100-150 g suchego surowca.
3
Spróbuj przygotować słynny likier limoncello. Opłata za jego przepisy zakładają bardzo niewielką ilość cukru, co sprawia, że jego słynnej cytrynowego наливкой.
4
Dokładnie cytryny umyć w gorącej wodzie. Za pomocą ostro наточенного warzywnego noża usuń z nich skórkę. Tym samym nożem ostrożnie i skrupulatnie zdjąć z niej najmniejsze kawałki białej gorzkiej miąższu. Zdrap ją i z obrane cytryny.
5
Umieścić cytryny i skórkę z cytryny 3 litrową puszkę. Wlać pół określonego w przepisie alkoholu, zamknij pokrywę i przechowywać w temperaturze pokojowej, w ciemnym miejscu na około 40 dni.
6
Przez 40 dni, przecedzić nalewkę, wyrzuć cytryny. W garnku na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia, всыпьте cukier i gotować aż do całkowitego jego rozpuszczenia. Wyłącz ogień i poczekaj, aż syrop ostygnie. Wlać pozostały alkohol i dodaj wszystkie razem w słoiku z cytryny skórkę i nalewki. Ponownie odłóż w ciepłe, ciemne miejsce i pozostawić jeszcze 40 dni.
7
Wyjąć nalewki, usunąć skórkę, filtrować i chochla do butelek. Przechowywać limoncello w ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, ale przed tym jak pić nalewkę, schładzaj w lodówce. Piją limoncello ze specjalnych wąskich ликерных рюмочек.
logo
Kategoria:
Mocne trunki

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.