Jak otworzyć produkcja czekolady

Nowoczesne konsumenci wysoko cenią produkty naturalne, изготовленнные na unikalnym technologiom. Jeśli masz nietypowy przepis czekolady i pragnienie, aby produkować słodkie produkty, otwieranie własnej produkcji stanie się jeszcze i doskonałą okazją, aby zarobić. Różnica czekolady ręcznie prac od przemysłowych batonów będzie oczywiste dla klientów, co pozwoli szybko odzyskać koszty i stworzyć swoją unikalną markę.

Jak otworzyć produkcja czekolady

Trzeba

  • – dokumenty rejestracyjne;
  • – certyfikat Sanitarno;
  • – licencja na produkcję;
  • – system wentylacji;
  • – lodówka;
  • – meble;
  • – sprzęt do produkcji czekolady;
  • – personel;
  • – reklama;
  • – opakowanie.

Instrukcja

1
Zarejestruj swoją firmę podatkowym. Uzyskaj certyfikat zgodności na produkcję żywności w Роспотребнадзоре. Trzeba będzie утвердтить projekt hali produkcyjnej i jego warunki sanitarne. Po otrzymaniu znalezienia zrób instrukcję technologiczną do produkcji i asortyment produktów do uzgodnienia z Rospotrebnadzor.
2
Po zatwierdzeniu listy produktów, skontaktuj się z akredytowanym laboratorium do badania wszystkich próbek surowców i uzyskać licencję na produkcję. Z tej samej organizacji podpisać umowę o przeprowadzeniu kontroli kontroli.
3
Wyposażyć pomieszczenie. Temperatura powietrza powinna być nie mniejsza niż 18-21оС. Kup klimatyzacja, zdolny utrzymywać wilgotność na poziomie 75%. Obliczanie schematu instalacji wyciągi i wentylacji lepiej powierzyć profesjonalistom, którzy pomogą dokonać wyboru wśród dużej oferty sprzętu.
4
Kup sprzęt do produkcji czekolady. Dla firm nawet w małych ilościach potrzebne stoły, lodówka, kuchenka mikrofalowa, formy i naczynia do gotowych produktów, mikser, blender.
5
Dla dużej ilości produkcji potrzebne są specjalne młyny (mielone i mieszane składniki), конш-maszyny (miesza podgrzaną czekoladową masę), жиротопочный kocioł (topi się masło kakaowe), темперирующая maszyna, tunel chłodniczy (bardzo szybko schładza produkty). Dodatkowo można kupić termostaty i taśmy do przenoszenia produktów.
6
Wpisz w stanie do produkcji. Pamiętaj, że u wszystkich pracowników muszą być sanitarne książki. Nie zapomnij podpisać umowę o poufności receptury i szczegółów produkcji.
7
Zrób reklamę swojego przedsiębiorstwa. To pomoże ci znaleźć rynki zbytu, jeśli nie planujesz otwarcie własnego sklepu. Pomyślcie o tworzeniu strony internetowej swojej firmy. Z jego pomocą można nie tylko stworzyć sobie reklamy, ale i można sprzedawać czekoladę.
8
Projekt opakowania dla produktów. Lepiej skorzystać z usług projektanta i specjalisty ds. reklamy. Opakowanie musi pokazać, że twój towar jest wyjątkowy.
Należy zwrócić uwagę
Sprzęt do produkcji czekolady jest bardzo kosztowne i może być niedostępny dla początkującego biznesmena. Jednak nie powinniśmy zapominać o szybki zwrot z takiej produkcji. Spróbuj wziąć kredyt na zakup sprzętu, aby przyciągnąć inwestorów lub skorzystaj z usług franchisingu (praca pod kierunkiem dużej marki).

Porada
Przed otwarciem przedsiębiorstwa przejść szkolenie na kursach czekoladą. To pomoże ci zorientować się w nowoczesnej produkcji czekolady i sprzętu.

logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.