Jak wybrać płytę ceramiczną

Ceramiczne płyty mocno wchodzą w nasz byt. Oni приготавливают jedzenie szybciej zwykłych modeli, prosty w obsłudze i nadaje się do nowoczesnego wnętrza. Jeśli chcesz korzystać w kuchni ceramiczną płytą grzejną, należy wiedzieć, niektóre z funkcji tego urządzenia elektrycznego.

Jak wybrać płytę ceramiczną

Instrukcja

1
Wybierz typ grzałki элементаВ płytach z ceramiczną powierzchnią roboczą stosuje się kilka typów grzałek: spiralne, taśmowe, halogenowe, indukcyjne. Ogrzewanie spiralnych i taśmowych elementów odbywa się tak samo, jak w zwykłych elektrycznych piecykach. Tylko tutaj zamyka się nie żeliwnych palnikami, a warstwą tworzywa szklano-ceramicznego z размеченными w kółko, ale dlatego, patelnie i garnki разогреваются o wiele szybciej.
2
Jeśli chcesz wydać mniej czasu na gotowanie, wybierz ceramiczną płytę z halogenowym grzałkę. Po włączeniu palnika raz tworzy potężne promieniowanie cieplne. Naczynia są gorące natychmiast, ponieważ jest tu jako element służy rurka wypełniona parami halogen.
3
Zatrzymaj swoją uwagę na płytach z indukcyjną typem ogrzewania. W tych modelach szybko nagrzewa się sama naczynia, a płyta pozostaje zimna. Za płytą grzejną taka ceramiczne płyty po prostu dbać, bo krople pokarmu nie присыхают i łatwo usuwane. Ważne jest również to, że o indukcyjny podgrzewacz nie poparzyć – pozostaje zimny.
4
Wybierz model конфорокКерамические płyty wykonywane są z двухконтурными i трехконтурными palnikami, aby można było zmienić powierzchnia ogrzewania powierzchni w zależności od wielkości dna patelni. Jeśli często gotujesz jedzenie w owalnym naczyniu, wybierz płytę, gdzie można okrągły kształt palnik przełącz na owalny kształt. Zwróć uwagę na modele z automatyczną nastrajaniem placu grzania – wystarczy umieścić garnek na palniku i będzie zapewnione jest równomierne ogrzewanie. Warto do płyty będzie funkcja automatycznego wyłączania. Jeśli zawartość garnka wystarczy się rozgrzał i gotować, palnik wyłącza się.
Należy zwrócić uwagę
Unikać przedostania się na gorącą płytę wody zimnej – ceramiczne powierzchnia boi się nagłej zmiany temperatur.

Porada
Do gotowania na płycie ceramicznej niezbędne naczynia, na dnie której nie ma wad i szczelnie przylega do płyty grzejnej.

logo
Kategoria:
Kuchnia

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.