Prawidłowa i piękne nakrycie stołu jest wyznacznikiem smaku i znajomości etykiety. W obsłudze jest jednym z głównych elementów jest sztuka składania serwetek. Serwetki, które ułożone w oryginalne formy, dodadzą stołu zabawach i harmonii.
Instrukcja
1
Istnieje kilka podstawowych rodzajów składania serwetek, do nich można zaliczyć kształt lilii, джонку, krzyż południa i karczoch.
2
Lilia.
Serwetka najpierw złożyć po przekątnej, a następnie połącz szczyt otrzymanego trójkąta z prawymi i lewymi kątami.
3
Złóż serwetkę na pół, z uwzględnieniem osi poziomej.
Na koniec w celu nadania formy lilie należy odchylić szczyt trójkąta.
4
Aby złożyć джонку należy:
złóż serwetkę na pół prawym zakręcie.
5
Otrzymaną figurę również połączyć pół na pół, a dolną połowę serwetki wywinąć do góry.
6
Następnie należy zagiąć lewe i prawe narożniki do przodu, a uzyskane kąty подогнить temu.
Aby uzyskać określony kształt złożyć serwetkę wzdłuż i wyciągnąć krawędzi żagla
7
Do tego aby zrobić karczoch należy wszystkie rogi serwetki złożyć rogi do środka.
8
Teraz odwróć serwetkę tyłem i ponownie złóż rogi.
Końcówka serwetki, który był wygięty do wewnątrz, wyjąć. Również wyjąć wszystkie pozostałe końce.
I w zakończeniu wyjmij pozostałe cztery kąty
9
Do budowy południowego krzyża umieść serwetkę złej stronie.
10
Należy zagiąć rogi do środka serwetki.
Odwróć serwetkę i złóż rogi.
11
Prawy róg wyjąć, a potem wyjąć wszystkie pozostałe kąty i dokładnie wygładzić serwetkę
Kategoria:
Dywany, zasłony, tkaniny