Jak odzyskać usunięte konto

Czasami bywa tak, że człowiek pod wpływem różnych emocji usuwa własne konto z jakiegokolwiek serwisu. Ale mija jakiś czas i pośpiech wydaje mu nierozważnej. Istnieją pewne techniki, które pozwalają pomóc w rozwiązaniu tego problemu.

Jak odzyskać usunięte konto

Trzeba

  • Dostęp do internetu.

Instrukcja

1
Jeśli chcesz odzyskać swoje konto na jakimś serwisie randkowym, na przykład LovePlanet, należy zwrócić uwagę na to, którą opcję wybraliście po usunięciu konta. W przypadku, gdy została wybrana jej „zamrożenie”, to znaczy, że konto można odzyskać. Aby to zrobić zaloguj się (czyli wpisz login i hasło) i twój profil zostanie otwarty z zapisanymi zdjęciami, komentarzami i korespondencją.
2
Jeśli usuniesz konto, w sekcji „Ustawienia konta” na zawsze, pamiętaj, że nie można jej przywrócić. O tym informuje i podręcznik strony, zaznaczając na czerwono swoje ostrzeżenie.
3
Spróbuj skontaktować się z pomocą techniczną serwisu LovePlanet z prośbą, aby przywrócić swoje konto, w przypadku całkowitego jej usunięcia, ale to nie daje gwarancji, że zostanie ona przywrócona (tym bardziej, jeśli minęło dużo czasu od momentu jej usunięcia).
4
Jeśli chcesz usunąć swoje dane osobowe w sieci społecznej „vkontakte”, można przywrócić konto do określonej daty i czasu, po prostu klikając na link „Odzyskaj swoją stronę” i podając login i hasło. Po upływie tego czasu (na refleksję stosowany zwykle nie mniej niż pół roku), już nie uda się odzyskać usunięte dane.
5
W przypadku, gdy chcesz spróbować odzyskać usunięte konto z „Kolegów”, skontaktuj się z pomocą techniczną. Co prawda to nie daje gwarancji rozwiązania problemu, ale nie ma innego wyjścia. Opcji jak „tymczasowe zamrożenie” w tej sieci społecznej nie ma. Czasami łatwiej jest wypełnić nowy kwestionariusz.
6
W sieci „Mój świat” przywracanie konta jest możliwe tylko w ciągu 48 godzin od momentu jej usunięcia. Jeśli w ciągu tego czasu zmienisz zdanie i nie odblokujesz ją, wszystkie dane zostaną bezpowrotnie usunięte i nie będzie można ich odzyskać. Ale jeśli w ciągu tego czasu (48 godzin) zmienisz zdanie, kliknij przycisk „usuń świata” – i twój profil uruchomi się ponownie bez zbędnych problemów.
Porada
Wybieraj najmniej radykalny krok po usunięciu jego konta, jeżeli taka opcja jest dostępna na stronie internetowej. Na przykład, można skorzystać z blokadą, aby potem nie żałować dokonanego akcie.

logo
Article Categories:
Sieci społecznościowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *