Jak kupić kuchenka elektryczna

Elektryczne płyty charakteryzują się bezpieczeństwem, tak jak u nich nie ma otwartego ognia. Podczas gotowania nie spala tlen. Ich łatwiejsze do utrzymania w czystości, ponieważ nie ma wystających elementów. W celu poprawy kontaktu między конфоркой i naczynia używane naczynia z grubym, gładkim dnem.

Jak kupić kuchenka elektryczna

Instrukcja

1
Określ, jaki typ instalacji jest najbardziej odpowiedni dla ciebie. Można umieścić płyta oddzielnie od piekarnika, ale można nad nim. W połączeniu składania wariant zależnej płyty grzejnej i wspólną panelu sterowania do płyty i piekarnika. Na podstawie specjalnych tabel dobierane są do siebie piekarnik i płyta kuchenna). W oddzielnych zakwaterowaniu wymagany jest niezależna gotująca z własnym systemem.
2
Zastanów się, jaka ilość palników was zadowoli. W oddzielnych typ instalacji pojawia się możliwość wybrać rodzaj i ilość palników. Różnorodne formy palników od kwadratowych do owalnych, głębokie palnik do WOK, wbudowany grill – instalacja zależy od twoich preferencji. Ograniczeniem w tym przypadku może być rozmiar twojej kuchni.
3
Wybierz materiał elementów grzejnych płyty grzejnej: żeliwo, stal nierdzewna, emalia, szkło hartowane, стеклокерамика. Najczęściej w elektrycznych płytach znajdują się żeliwo i стеклокерамика. Żeliwne palniki wyglądają znajomo: okrągłe, lekko wypukłe. Mają wady: wolno się nagrzewają i stygną powoli.
4
Odrębnego rozpatrzenia wymaga opcje elementów grzejnych стеклокерамических powierzchni.
– Рапидные palniki – spirala, szybko нагревающаяся do krasna, dając wysoką temperaturę.
– Halogen palniki – żarówki halogenowe, tle światła jasnym czerwonym światłem, dając dużą ilość ciepła.
– Hi Light palniki – разогревающиеся trochę szybciej halogeny lampy taśmowe, elementy.
– Indukcyjne strefy grzewcze – instaluje indukcyjny blok, нагревающий bezpośrednio dno naczynia. Taki rodzaj elementów grzejnych zmusza użyć specjalnego naczynia, zawierający w swoim składzie żeliwo lub stal. Temperatura wtryskiwanego tylko w polu działania indukcji pod naczynia, a sama płyta pozostaje zimna.
5
Należy zwrócić uwagę na kilka wad, które mają стеклокерамических электроплит. Nie боящаяся ciężkich naczyń gładka szklana powierzchnia może nie wytrzymać punktowego uderzenia noża. Należy zachować szczególną uwagę przy załączaniu naczyń na powierzchni – czy nie ma substancji sypkich takich jak kasza, sól lub cukier. Jeśli takie okruchy trafią pod naczynia, mogą spowodować zadrapania, a растаявший cukier nie będzie wyprać.
logo
Kategoria:
Agd

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.