Jak запаривать kaszy

Bardzo wygodne kaszy nie gotować, a запаривать. Przy takim sposobie przygotowania nie trzeba stać przy piecu, mieszając i приглядывая za kaszą, można ten czas poświęcić sobie i swoim bliskim. Aby запаривать kasze, trzeba znać kilka zasad.

Jak запаривать kaszy

Trzeba

  • – krupa;
  • – woda;
  • – garnek, banku lub termos.

Instrukcja

1
Aby запарить kaszę gryczaną, переберите kaszę i zabierz z niej drobne kamyki i gruz. Następnie umyć ją pod bieżącą wodą, aż woda będzie klarowna. Jeśli lubisz рассыпчатую kaszę, прокалите kaszę na patelni, mieszając, aż lekko zbrązowieje.
2
Всыпьте kaszę do garnka i zalać wodą. Na 1 szklankę kaszy gryczanej bierz 1 szklanka wrzącej wody lub 2 szklanki gorącej wody (60-80?Z). Należy zwrócić uwagę, niska temperatura pozwala zapisać w kas wiele przydatnych substancji. Doprawić solą do smaku kaszę.
3
Укутайте patelni ciepłym ręcznikiem lub narzutą, umieścić w pobliżu akumulatora. Pozostawić na kilka godzin. Aby kasza doszła szybciej, użyj termos z szerokim gardłem. Można również запаривать bałagan w zwykłym szklanym słoju, zamykając ją pokrywką i umieszczając w naczyniu z gorącą wodą.
4
Jeśli завариваете owsiankę wieczorem, rano podgrzać je w kuchence mikrofalowej. Сдобрите kasza kremowy lub oliwą, posypać ziołami, zalać mlekiem – według uznania.
5
Jeśli chcesz запаривать ryż, to kupuj biały ryż, lepiej круглозернистый. Taką kaszę запаривайте w taki sam sposób, jak kasza gryczana, już za kilka godzin stanie się miękka. Wody bierz dwa razy więcej niż kaszy. Długoziarnisty ryż będzie bardziej krucha, do tego dodatkowo smażyć na oleju roślinnym przed zaparowanie. Ciemny ryż lepiej nie gotować w ten sposób, ponieważ będzie zbyt grube..
6
Płatki owsiane запаривайте tylko na kilka minut, w przeciwnym razie stanie się ona zbyt miękka i zamieni się w jednolitą masę. Do tego wsypać płatki owsiane na talerz, zalać wrzącą wodą i zamknij pokrywę. Po 5 minutach otwórz, dodaj masło, owoce, figi, rodzynki, курагу, orzechy i inne składniki, z których owsianka będzie dla ciebie smaczne i przydatne.
Należy zwrócić uwagę
Запаренная owsianka bardzo przydatne dla organizmu, oczyszcza organizm z toksyn, normalizuje ciśnienie krwi, a także pomaga schudnąć.

logo
Article Categories:
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *