Jak zrobić domowy browar

Niewielu wie, że wraz z wieloma innymi napoje, piwo można ugotować w warunkach domowych. To przygotowanie odbywa się bez produkcji alkoholu etylowego, więc jest ona w pełni zgodna z prawem. A warzonego samodzielnie piwo może okazać się o wiele smaczniejsze sklepowych odpowiedników.

Jak zrobić domowy browar

Trzeba

  • – patelnia;
  • – garnek;
  • – beczka;
  • – słód;
  • – chmiel;
  • – cukier.

Instrukcja

1
Kup gotową stronę browar. To jest łatwe do zrobienia, jeśli mieszkasz w dużym mieście. Ale nawet w odległej miejscowości ma możliwość zamówić taki sprzęt na jednej ze stron internetowych. Można tam zamówić i suche składniki do przygotowania piwa. Ta strona browar zapewnia pełną automatyzację procesu gotowania. Koszt odpowiedniego urządzenia bez wysyłki w zależności od złożoności funkcji wynosi od pięciu do dwunastu tysięcy rubli. Na stronach internetowych takie zakupy są zwykle tańsze niż w tradycyjnym sklepie.
2
Jeśli nie chcesz kupić coś gotowego, skorzystaj z materiałami podręcznymi. Do pełnego wyposażenia domowego browaru przygotuj patelnię do smażenia ziaren. Można ją uzupełnić blendera lub młyn do kawy, aby kruszyć palone ziarna na mus, z którego będzie się przygotowywać napój. .
3
Weź pojemnik, w którym mieszanka do piwa będą ugotowane. Do tego nadaje się pojemna garnek na pięć i więcej litrów. Wskazane jest, aby do państwa dyspozycji była mała drewniana beczka, dla lepszej ekspozycji powstałego napoju. Instalujcie jej kranu. W tym przypadku nie trzeba zlać powstały alkoholicznego napój na specjalne butelki. Może on być przechowywane w najlepszych warunkach.
4
Kup produkty, z których będziesz gotować domowe piwo. Można zamówić gotową, suchą mieszanką w sklepie, ale o wiele bardziej interesujące wynosić ją samemu. Przede wszystkim potrzebny będzie słód, który jest zmielone smażone nasiona. Można go zrobić samemu lub kupić w sklepie. Również przydatne drożdże, cukier, chmiel i różne dodatki smakowe, na przykład miód. Z tego wszystkiego robi się płynny mus, który w razie potrzeby i na zimno mogą być przechowywane dość długo.
logo
Kategoria:
Piwo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.