Jak rozkręcić kawiarni lub restauracji

Restauracyjny firma przynosi zysk, jeśli wszystko dobrze zorganizować. Trzeba wziąć pod uwagę każdy szczegół, aby wszystko było bez zarzutu. Rozkręcić restauracja lub kawiarnia nie jest takie trudne, jeśli wiesz, czego potrzebujesz do udanego startu.

Jak rozkręcić kawiarni lub restauracji

Instrukcja

1
W pierwszej kolejności zatrudnić projektanta. Tutaj najważniejsze – nie поскупиться i zatrudnić prawdziwego fachowca. Pierwszą rzeczą, którą widzi klient, wchodząc do restauracji lub kawiarni, to wnętrze. Wszystko musi być starannie, ładnie, koniecznie białe obrusy na stole i idealna czystość. Ludzie przychodzą do ciebie odpocząć, zjeść i porozmawiać, niech im będzie wygodnie. Koniecznie zrób oddzielne dla VIP-ów kabiny, gdzie ludzie mogli przejść na emeryturę i spokojnie zjeść posiłek, a także porozmawiać o tym, o czym inni nie powinni słyszeć.
2
Po drugie, co widzi klient, wchodzi do restauracji lub kawiarni, to personel. Musisz pracować zrozumiałe, wychowani, zgrabnych dziewcząt i chłopców od 20 do 25 lat, które doskonale sprawdzą się w roli kelnerów. Powinny one poprawnie rozmawiać, być piękne na zewnątrz, dobrze obsługiwać klientów, działać szybko, być услужливым, nie kłócić się z gośćmi. Uprzejmy personel pomoże rozkręcić restauracja i przyciągnąć nowych klientów.
3
Zjedz w restauracji konkurentów. Zwróć uwagę plusy i minusy wnętrz, kuchni, pracowników. Zobacz menu, które oferują. Ocenić różnorodność potraw i politykę cenową, to bardzo ważne.
4
Ceny na obsługę w kawiarni lub restauracji nie muszą być заоблачными, ale i zbyt niskie ceny są nie do przyjęcia, jeśli nie chcesz, aby twoje miejsce było jak na tanią wystawię. Kieruj się na tle konkurencji, niech ceny będą na poziomie, ale musisz udowodnić, że restauracja jest lepiej i to właśnie on zasługuje na szacunek klientów.
5
Zrób urozmaicone menu. Niech użytkownicy mają możliwość zamówić nie tylko różne dania kuchni francuskiej, ale i zwykłe pierogi. Pamiętaj, że niektóre mogą wyjść z sali, tylko dlatego, że nie rozumie ani jednego słowa w menu, które im zaproponowano. Nie wszyscy będą pytać, co z czego jest zrobione.
6
Kucharz – to, co najważniejsze w branży restauracyjnej. Tylko naprawdę dobra kuchnia będzie w stanie zrobić przypadkowego klienta stałym.
7
Muzyka jest bardzo ważne. Najlepiej, jeśli masz w niektóre dni będzie muzyka na żywo.
8
Restauracja wygląda idealnie? Czas przyciągnąć klientów. Uruchom akcję zniżki do 15% z jakiegokolwiek powodu, nie tak po prostu. Na przykład, świąteczne rabaty, rabaty do 8 marca, dzień studenta i tak dalej, wakacji bardzo dużo. Koniecznie zamów dobrą szyld, umieść banerów reklamowych w mieście, daj ogłoszenie na lokalne stacje telewizyjne, zamów uwielbienia promocyjnego artykułu w gazecie. Koniecznie wydrukuj kolorowe reklamy, niech ich расклеят w całym mieście, wydrukuj ulotki, które studenci będą rozdawać na ulicy. Również w pozyskiwaniu klientów pomoże osobistej strony w internecie, który jest profesjonalistą. To twoja wizytówka, na tworzeniu serwisu oszczędzać nie warto.
Należy zwrócić uwagę
Najlepsza reklama – żywa reklama. Ludzie bardziej wierzą tym, którzy już był w swojej kawiarni lub restauracji i otrzymał niezapomnianą przyjemność.

Porada
Kiedy promocja odbyła się czekać dużego napływu klientów nieco ponad tydzień. I tu nie uderza twarzą w błocie, twoim zadaniem jest, aby te klienci stali się stałymi i polecamy restauracja przyjaciół i znajomych.

logo

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.