Uliczne stoisko może stać się bazą wypadową biznes-wspinaczka dla każdego przedsiębiorcy — jeśli sprawa pójdzie, wkrótce jeden punkt handlowy zamieni się w sieć straganów, a następnie pojawi się możliwość zainwestować zarobione pieniądze na otwarcie małego sklepu. Nie warto zapominać o tym, że jeśli przedsiębiorca okazał się pomyślny w drobnym handlu na ulicy, to zostaną mu sił i bardziej ambitne przedsięwzięcia, pytanie tylko w szybkości akumulacji kapitału startowego.
Trzeba
- – działka gruntu, na którym będzie znajdować się kiosk;
- – obudowa kiosku;
- – zestaw wyposażenia handlowego (w tym kasy апппарат i gaśnica);
- – pakiet zezwoleń od organów administracji lokalnej, inspekcji i straży Sanitarno);
- – baza dostawców towarów, przedstawionych w ofercie budki.
Instrukcja
1
Dowiedz się, zanim wybrać miejsce do budki i z góry uspokaja się, jakiego polityki w odniesieniu do handlu ulicznego, przestrzega administracja twojego miasta. W niektórych miastach ustawić stoisko na bardziej lub mniej wolnym miejscu nie jest łatwe, podczas gdy w innych montaż punktów handlowych ściśle ograniczona. Może być tak, że musiał wybierać tylko z tych miejsc, które ci wskażą w odpowiednim resorcie.
2
Zamów nową obudowę przyszłości handlowego kiosku lub umów się na spotkanie z kimś, kto chce zdemontować i sprzedać swój stary budy. Jeśli weźmiesz na siebie pracę w demontażu i transporcie budki, jego poprzedni właściciel na pewno zgodzi się, aby ci dobrą zniżkę. Dlatego opcja z kiosku, побывавшим w użyciu, dla początkującego przedsiębiorcy, oczywiście, bardziej do przyjęcia.
3
Poszerz asortyment do swojej budki i zacząć z wyprzedzeniem nawiązać dobre relacje z dostawcami tych produktów, które chcesz sprzedawać. Asortyment ulicznego kiosku bardziej lub mniej standardowe i mogą być uzupełniane tylko warzywa-owoce i piekarnia produktów, więc sporządzić bazę dostawców problemu jeszcze przed otwarciem kiosku. przy pierwszym zakupie towaru staram się przedstawić jak najwięcej produktów, отсеивая następnie te pozycje, które będą korzystać z niskim popytem.
4
Kup sprzęt do kiosku – regały, drewniane tace, lodówka (jeśli planujesz sprzedawać lody i zimne napoje), wagi (jeśli zamierzasz sprzedawać na wagę owoce lub warzywa). Kasa też musi u was być i być w pełnej gotowości do pierwszej kontroli ze strony urzędu skarbowego, której pracownicy urzędnik ciebie nawet za odosobniony przypadek sprzedaży z pominięciem kasy. Nie zapomnij również o nowym sprawnym огнетушителе, w przypadku którego pracownicy straży pożarnej kontroli tylko i zgodzą się wydać ci pozwolenie na korzystanie z kiosku handlowego.
Kategoria:
Przedsiębiorczość