Wagi elektroniczne dziś stosowana do pomiaru masy ciała, jak i do gotowania różnych potraw. Wagi kuchenne są szczególnie przydatne do precyzyjnych i wymagających gospodyń. Ale nawet najbardziej inteligentna elektronika ma zdolność do rozkładania.
Trzeba
- – Wymienne baterie
- – Ręczniki papierowe
- – Puszka konserw
Instrukcja
1
Spróbuj zmienić baterie w swoich kuchennych wadze. Być może powodem usterki jest właśnie w tym, że skończyła się ładunek w poprzednich baterie.
2
Wytrzeć waga papierowymi ręcznikami. Do tego można je nawet rozebrać. Naprawdę, nie warto tego robić, jeśli nie jesteś pewien,że potem można odzyskać wagę do pierwotnego stanu. Istnieje prawdopodobieństwo,że podczas pracy w mechanizm kuchennych wagi znalazły się resztek jedzenia i z tego powodu doszło do awarii. Nawiasem mówiąc, należy zauważyć,że niektóre wagi mogą pokazywać nie dokładną wagę, jeśli wymiary ważonego produktu jest większy od samych wag.
3
Włącz przycisk kalibracji wagi. Przytrzymaj go przez co najmniej 30 sekund, aż na wyświetlaczu wagi pojawi się słowo „CAL”. Następnie na wyświetlaczu pojawi się informacja o ciężarze,który należy umieścić na wadze w celu przeprowadzenia kalibracji. Jako punkt odniesienia masy można użyć puszki z konserwami,lub innego pojemnika na której dokładnie określony ciężar. Po upływie 3-5 sekund na wyświetlaczu pojawi się słowo „PASS”. Usuń otrzymaną wartość wagi i wyłączyć wagę – kalibracja jest zakończona. Jeśli kalibracja nie przeszło pomyślnie pojawi się napis „FAIL”.
Należy zwrócić uwagę
Jeżeli waga nie reaguje od razu po zakupie,to zgodnie z Ustawą „O ochronie praw konsumentów mają państwo prawo do wymiany wadliwego towaru na podobny, albo zwrot pieniędzy.
Porada
Przygotuj się przypisać swoje wagi do serwisu. Profesjonaliści szybko i sprawnie usuną awarię.
Kategoria:
Kuchnia