Jak otworzyć warsztat półproduktów

Własna produkcja mrożonych pierogów i pierogów może zorganizować przedsiębiorca, wcześniej w branży spożywczej nie używaną. Chociaż w tym przypadku będzie musiał szukać sobie podpórkę w postaci doświadczonego technologa. Rynek półproduktów zawiera praktycznie w każdym regionie, ale, podobnie jak w przypadku innych często machają produktem swojego klienta pierogi znajdą na pewno, więc szanse na osiągnięcie sukcesu w tego rodzaju biznesie jest praktycznie zawsze.

Jak otworzyć warsztat półproduktów

Trzeba

  • – lokal 100 metrów kwadratowych powierzchni;
  • – zaświadczenie o rejestracji SP;
  • – projekt hali, zatwierdzony w trzech instancjach;
  • – zestaw urządzeń do produkcji i przechowywania półproduktów;
  • – dwie brygady pracowników (14 osób), zmianę i kierowca-spedytor.

Instrukcja

1
Znajdź pomieszczenie, które następnie będzie można nazwać „produkcyjnym” – powierzchnia powinna wynosić nie mniej niż 100 metrów kwadratowych, a inżynieria komunikacji (zwłaszcza elektrycznej), aby wytrzymać wysokie obciążenia. Ważne jest, aby otoczenie twojego przyszłego warsztatu półproduktów – nie wszyscy mogą być zadowoleni z takiego sąsiedztwa, a niezadowolenie mieszkańców łatwo przepływa do sankcje ze strony Rospotriebnadzoru. Najlepiej wynieść warsztat w промзону lub nawet za miasto, co najważniejsze poprawnie ocenić jakość istniejących tam dróg dojazdowych.
2
Zarejestruj indywidualna przedsiębiorczość – taka forma prawna doskonale nadaje się do małego warsztatu, produkujących półfabrykaty. Stwórz projekt przyszłego warsztatu, zamów go profesjonalnym projektantom, należy uzgodnić projekt z wydziałem architektury i urbanistyki, dział Epidemiologii (byłej SES) i straży pożarnej inspekcją. W niektórych regionach dodatkowo może wymagać pozwolenia usług ekologicznych.
3
Переоборудуйте lokal pod swoje cele produkcyjne – oddzielne pomieszczenie od rzeczywistości produkcyjnej strefy, magazyn z kolei podzielić na strefy składowania surowców i obszar do przechowywania gotowych produktów. Dobrze byłoby zabrać się w tym samym budynku miejsce i do małego biura, ale to nie zawsze pozwala na plac. Kup sprzęt do produkcji pierogów i innych wyrobów garmażeryjnych – тестораскаточную samochód, ugniatarka, szlifierki, potężną płytę grzejną i chłodni, a także zestaw palet.
4
Przejdź do oferty i daj ogłoszenia o nich w MEDIACH (najlepiej wydrukowane). W celu oszczędzania zadowolić się muszą pracowników bez kwalifikacji, trzeba będzie na początku około dziesięciu лепщиков, dwóch фаршесоставителей i dwóch фасовщиков, racjonalnie podzielić je na dwie zmiany po siedem osób. Ponadto, w zakładzie będzie użyty kierowca-spedytor i na zmianę, a w razie potrzeby i technolog. Rola kierownika produkcji i księgowego na początku wykonywać trzeba samemu przedsiębiorcy.
logo
Article Categories:
Przedsiębiorczość

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *