Jak zamarynować mięso na kebab
Zapach szaszłyków powoduje pragnienie trzymać zębami w delikatny kawałek mięsa i обжигаясь gorącym sokiem, wdychać zapach drzewnego dymu. Smak mięsa zależy od tego, jak ono było замариновано. Mięso na kebab trzeba brać tylko świeże, aby grill nie był suchy i twardy.
Trzeba
-
- Miąższ wieprzowiny
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- kefir
- woda mineralna
- аджика
- czerwone i białe wytrawne wino
- kolendry (kolendra)
- pietruszka
- sól
- czerwony i czarny pieprz
- garnek.
Instrukcja
1
Mięso wieprzowe pokroić w duże kawałki w poprzek włókien tak, aby wygodnie było naciąg mięso na szpikulec. Cebulę oczyścić z łuski. Przygotuj pojemnik, w którym będziesz moczyć kebab.
2
Pokroić cebulę cebulowych. Ułożyć w naczyniu warstwowo na grubość mięso i pierścienie cebuli, na wierzchu musi być cebula. Przygotować marynatę. Wymieszać suche czerwone wino ze słodką koncentratu pomidorowego, dodać kardamon, czerwony pieprz, czarny pieprz i sól. Zalać mięso na kebab marynaty i włożyć do zimnej miejsce na dwie godziny. Przez dwie godziny wyjąć patelnię i wymieszać mięso w marynacie, aby równomiernie пропиталось.
3
Przepuścić przez maszynkę do mięsa cebulę. Ułożyć warstwami mięso i posiekaną cebulę. Warstwy wrzuceniem аджикой, zmieszanej z olejem roślinnym. Pozostawić w chłodzie w ciągu godziny. Wymieszać warstwy i dać mięsu jeszcze zadbać, замариноваться.
4
Pokroić cebulę dużymi pierścieniami. Łukasz powinno być trochę mniej, niż mięsa. Umieścić w pojemniku warstwa mięsa, warstwa cebuli i dużo zieleni, którą podrzeć rękami, trochę soli. W ten sposób, прослоите wszystkie mięsa, górna warstwa musi być spowodowanymi cebula. Wlać białe suche winem i umieścić w chłodnym miejscu marynacie. Na 1 godzinę przed sznurka mięso na szaszłyki, dodać jeszcze soli i wymieszać mięso w marynacie.
5
Прослоите w garnku mięso, drobno pokrojoną cebulę i kolendra. Wlać sok pomidorowy z solą, postaw marynacie.
6
Ułożyć w garnku warstwa mięsa, warstwa cebuli, doprawić solą, dodać palącego czerwonego pieprzu. Ułożyć pomidory pokrojone w krążki, i polać sokiem z cytryny lub piwnicę z octem. Alternatywne warstwy, aż nie skończy się mięso.
Należy zwrócić uwagę
Gdy masz mało czasu, to mięso wymieszać z cebulą, dodać przyprawy i zalać jogurtem na 3 godziny. Kefir silnie zmiękcza mięso, nie передержите, aby mięso nie расползалось w sosie własnym.
Porada
Замаринуйте mięso w wodzie mineralnej. Mięso z cebulą ułożyć warstwami, dodać przyprawy, wlać минералкой.