Jak gotować całego jesiotra

Jesiotra świeżość sekundy od dawna jest uważany za najbardziej pyszne ryby. Potrawy z niej są doskonałym pokarmem świątecznego stołu. Jeśli chcesz zaskoczyć i zadowolić swoich gości, przygotować tę wspaniałą rybę w całości.

Trzeba

    • Cały jesiotr
    • 100 g suchego wina;
    • cytryna;
    • zieleń
    • 2 marchewki;
    • 1 jajko;
    • 4 ziemniaki;
    • 1 cebula;
    • 1 opakowanie żelatyny;
    • 300 g czerwonej porzeczki;
    • banku oliwek;
    • 50 g śmietany.

Instrukcja

1
Jesiotr pieczony Delikatnie выпотрошите ryby, umyć, lekko posypać ją solą na zewnątrz i natrzeć wewnątrz. Pozostaw ją na około 5 minut. Następnie jeszcze raz dokładnie umyć ryb tuszy w zimnej wodzie, drenaż ręcznikiem i pozostawić suche. Teraz znowu dobrze doprawić solą tuszy jesiotra wewnątrz, pieprzem, dodaj przyprawy w małych ilościach. Trochę posypać rybę sokiem z cytryny i posmarować ją olejem roślinnym.
2
Weź odpowiednią wielkością formularz, umieścić w niej dwie warstwy folii i posmarować olejem. Ułożyć na folii tuszy jesiotra, dodaj wytrawnego wina, dobrze zaklej folię i włożyć do rozgrzanego piekarnika na 5-7 minut. Następnie wyjąć formę, ostrożnie otwórz folię aluminiową i posmarować jesiotra jeszcze raz niewielką ilością oleju roślinnego. Ponownie włożyć do piekarnika i dalej piec w naczyniu do pełnej gotowości. Wyjąć jesiotra i umieścić go na piękny półmisek. Udekoruj go w cienkie plasterki cytryny, gałązkami natki pietruszki, liście mięty. Podawać rybę z sokiem, który powstał podczas smażenia.
3
Jesiotr фаршированныйСначала przygotować otwór podstawę dla ryb. Ułożyć na szerokie danie zieleń, wyciąć z ziemniaków i gotowanej marchewki koniki morskie, rozgwiazdy i rozłożyć na talerzu pomiędzy zielenią. Przygotować galaretkę według instrukcji i wlać do nich danie. Zabierzcie danie w lodówce na 30 minut. Teraz przygotuj farsz do ryby. Do tego zetrzeć marchew na tarce, cebulę pokroić w drobną kostkę, lekko posolić i podsmażyć. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, rozgnieść, dodać mąki, surowe jajko, pokrojony szczypiorek. Ułożyć warstwami ziemniaki, duszona marchew z cebulą, drobno posiekany koperek.
4
Wyczyść jesiotra od wnętrzności, dobrze umyć, posolić wewnątrz, włożyć do środka ryby farsz i szyć brzuch kulinarnej nicią. Ułożyć rybę na blasze i włożyć do piekarnika o temperaturze 200 stopni. Piec jesiotra w ciągu 50 minut. Gotową rybę, po tym, jak ostygnie, wyjmij na talerz z заливными warzywami i udekoruj śmietaną, oliwkami i owocami czerwonej porzeczki.