Jak stosować wzór na ciasto

Większość przepisów na domowe ciasta proste i nie wymaga specjalistycznej wiedzy w sztuce kulinarnej. Aby pieczenie było nie tylko smaczne, ale i piękne – trzeba ją ozdobić. Do dekoracji ciast nadają się orzechy, owoce, czekolady, kremy, cukiernia posypka, domowe galaretki lub gotowe gumowe figurki, świeże lub zakonserwowane owoce.

Trzeba

    • — Cukiernia kochanie
    • kolorowa posypka cukrową
    • różne orzechy;
    • — zestawy specjalnych szablonów;
    • — кулечек ze zwykłej kalki
    • z lukrem;
    • — tabliczka czekolady
    • karmel;
    • — foremki do ciastek.

Instrukcja

1
Użyj cukiernię miękiszu, kolorowy cukier посыпку, różne orzechy. Na przykład, posypać ciasto wiórkami, a następnie sporządź ornament z orzechów. Na pokryty kremem ciasto można nanieść rysunek za pomocą widelca. Weź zwykłą wtyczkę, przyłóż ją do kremowej powierzchni gotowego ciasta i przesuń płaską lub falistą linię.
2
Wymyśl wzór z kremu. Ściśnij go z cukierni strzykawki, wykorzystując różne końcówki. Końcówki są w różnych kształtach i pozwalają na tworzenie dekoracji w postaci kwiatów, płatków, różnych рюш, gwiazdek, kulek, koralików i napisów.
3
Kręcone ozdoby można tworzyć za pomocą szablonów do ciast. Proces tworzenia wzoru jest dość prosta: weź taki wzornik i małe sito z siatką. Wzornik trzymaj nad materiałem ciasto, i просеивайте cukier puder lub kakao przez sitko. Do tych celów nadaje się startej czekolady lub kolorowy cukiernia posypka. Dla nich weź sito z siatką większego.
4
Nanieść rysunek roztopionym czekoladą. Rozpuszczoną czekoladę umieścić w lukrem i ściśnij raz, na powierzchni ciasta, obmyślając swój ornament.
5
Przygotuj arkusz kalki, narysuj ołówkiem zwierzęcia, lub listki, lub dowolne wzory. Weź strzykawkę z roztopionym czekoladą i ściśnij go na rysunku. Jeśli czekolada nie jest bardzo dużo, uzupełnij rysunek tylko na ścieżce. Figurka będzie ażurowe, proste. Użyj różne rodzaje czekolady — obwód brązowy, a samą postać wypełnij białym.
6
Arkusz kalki z wzorem odłóż w chłodne miejsce, poczekaj, aż czekolada stwardnieje. Następnie wyjmij zamrożone czekoladowy rysunek od kalki i umieść go na ciasto. Użyj ciepły nóż — nie będziesz mieć trudności z oddziałem czekoladowego rysunku od podstaw. Kup gotowe czekoladowe figurki w sklepie. Ułożyć je na powierzchni domowego ciasta.
7
Udekoruj ciasto z galaretką. Do jego przygotowania weź żelatyny namoczyć w zimnej przegotowanej wodzie na dwie godziny. W tym czasie żelatynę набухнет. Postaw miseczkę z żelatyną na ogień, doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, a następnie проварите jeszcze pięć minut.
8
Do galaretki dodać cukier i kwas cytrynowy lub można wlać dowolny syrop, процеженное dżem, dodać barwnik i smaki. Gotowy produkt chochla z kilku блюдечкам, tak jak grubość suszonego galaretka powinna być mała.
9
Gotowe galaretki pokroić na kawałki nożem lub wyciąć figurki za pomocą formy do ciastek. Aby nie męczyć się z gotowaniem galarety, można kupić w sklepie gotowe galaretki figurki i po prostu umieścić je na kremowej powierzchni ciasta.
10
Udekoruj tort owocami. Do dekoracji wyrobów cukierniczych można używać jak tak świeże owoce. Na wierzchu kawałki owoców ułożyć gotowe, zamrożone warstwa galaretki. Do tego прокипяченный żelatyna chochla nie формочкам, a na arkusz folii spożywczej, ułożone w naczyniu do pieczenia.
11
Warstwa, aby galaretki warstwy powinny być cienkie — 3-5 mm. Po zastygnięciu galaretki, folię należy delikatnie podnieść i wraz z galaretki przerzucić na powierzchnię ciasta, samą folię a następnie delikatnie zdjąć.
Porada
Na tortach można tworzyć dowolne kartki z napisem. Dodawanie znaków specjalnych, które sprawiają, że ciasto jest szczególnie uroczystym. Napis lepiej tworzyć za pomocą корнетика — staczający się z piekarskiej papieru кулечка z odciętym między wylewką.