Jak przygotować faszerujemy горбушу

Istnieje kilka sposobów, aby rzeczy горбушу. Możesz zrobić to z тушкой całej ryby lub gotować w ten sposób tylko filety. Do farszu pasuje wiele różnych mieszanek, jak z ziół i grzybów, jak i z деликатесного крабового mięsa, z bułgarskiego papryki z cebulą lub ryżu z przyprawami, Wybrać to, co jest dla ciebie według nakładu czasu, smaku i kulinarne umiejętności i gotuj z przyjemnością.

Trzeba

    • Горбуша
    • pieczone w całości
    • 1 горбуша;
    • 100 g pieczarek;
    • 1 pęczek zielonej cebuli;
    • pietruszka;
    • estragon;
    • masło;
    • bułka tarta;
    • tarty parmezan;
    • sól
    • pieprz.
    • Filet горбуши
    • фаршированное mięsem krabów
    • 500 g filet z горбуши ( lub łososia);
    • masło;
    • 1луковица;
    • 1 łodyga selera;
    • 1 Łyżeczka soku z cytryny;
    • 150 g gotowanego mięsa kraba;
    • 1/2 szklanki świeżych okruchów chleba;
    • 1 jajko;
    • 1 szklanka białego wytrawnego wina;
    • koperek.

Instrukcja

1
Горбуша, pieczone целикомТщательно umyć i выпотрошите ryby. Bez konieczności zdejmowania skóry, zdjąć filety kości. Na życzenie zostawić lub odciąć głowę.
2
Umyć i drenaż grzyby. Pokrój je w plasterki i podsmażyć na suchej patelni, Kiedy z nich выпарится cały płyn, dodać masło, posiekane zioła, sól i pieprz. Smażyć, aż lekko zbrązowieje. Ostudzić.
3
Grzybowym farszem napełnić tuszy горбуши. Cleave krawędzi ryby wykałaczki. Rozgrzej piekarnik do 250 o C. Piec rybę na blasze, застеленном folią lub wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia przez około 15-20 minut.
4
Wymieszać bułkę tartą lub po prostu zupy tosty w oleju bułka tarta z parmezanem. Posypać na ryby i piec jeszcze około 5 minut. Pozostawić do ostygnięcia i podawać, posypane posiekaną natką pietruszki.
5
Filet горбуши, фаршированное kraba мясомЛуковицу oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Seler oczyścić z włókien m pokroić również. Na maśle podsmażyć cebulę i seler do przezroczystości. Ostudzić i umieścić w misce. Mięso kraba posiekać i dodać do warzyw. Dodaj tam 1 jajko, włóż bułkę tartą, wlać sok z cytryny i doprawić drobno posiekanym koperkiem. Farsz dokładnie wymieszać.
6
Filet zwolnić od skóry. Z obu stron pieprz i sól. Na ponad ciemną stronę filet, gdzie była skóra, nałożyć farsz, rozszerzając go na całej długości ryby. Zaczynając od szerszego końca, skręć горбушу w cylindry. Przykryć folią spożywczą i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
7
Piekarnik nagrzej do 200 o C. Фаршированное filet pokroić w krążki, na 5 centymetrów wysokości i ułożyć w wysmarowanej masłem formie do pieczenia płaską stroną w dół. Jeśli macie jeszcze mięso mielone, dodaj góry rybnych loków. Wlać w formę białego wytrawnego wina, nasmarować faszerujemy ryby z wierzchu oliwą i przykryć formę folią aluminiową. Piec przez 15-20 minut.